Maandag 8 juni is zowel Jong MCC als de A-band weer begonnen met repeteren. Na 12 weken mochten de leden dan eindelijk weer live gezamenlijk spelen.

Op 12 maart werd bekend dat muziekverenigingen niet meer mochten repeteren en dat de eerst komende optredens ook werden afgezegd. Vanwege het besmettingsgevaar mocht er niet meer gezamenlijk gespeeld worden en werden evenementen afgelast. Iedere keer weer een paar meer totdat bekend werd dat het nog heel lang ging duren.

Online zijn er diverse lessen gegeven door de instructeurs van MCC, individueel maar ook gezamenlijk via Zoom. De tijd werd benut met het ophalen van theorielessen en instuderen van de nieuwe muziek, ondersteund door mp3tjes. Uiteraard is er ook veel onderling contact gehouden via de whatsapp.

Maandag 8 juni kwam de officiƫle goedkeuring van de te nemen maatregelen tijdens repetities, opgesteld door het KNMO. MCC had naar aanleiding van het eerder gepubliceerde concept het eigen Protocol Coronoproof repeteren al opgesteld en kon dit dus ook snel communiceren en ten uitvoer brengen.

De looproutes, de zaalindeling, het reinigen van standaarden en stoelen voor en na de repetitie, alles was netjes geregeld voordat de leden weer voor het eerst naar het Muziekcentrum Schering & Inslag kwamen. Na een mondelinge uitleg van het protocol mochten de tamboers als eerste naar binnen om hun instrumenten te halen. Er is twee keer drie kwartier gerepeteerd met een kleine pauze waarin de leden hun zelf meegebrachte drinken konden nuttigen. De bar mag helaas nog niet open.

Het was even wennen, maar de kop is er af. We kunnen weer muziek maken!

We zijn weer begonnen
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.