Klaverjassen

Iedere tweede donderdag van de maand in de maanden oktober tot en met maart, wordt er gekaart in het Muziekcentrum Schering & Inslag. De avonden zijn vrij toegankelijk. Voorwaarde is wel dat u lid moet zijn van onze fanclub Sustento.

Gezelligheid staat voorop. Het barpersoneel van MCC zorgt altijd voor iets extra’s bij de koffie en bij de borrel. Er worden drie rondes gekaart. Aan het eind van het seizoen worden de laagste stand(en) weggestreept, zodanig dat bij een ieder vier standen bij elkaar worden opgeteld. De winnaar mag zich tot aan het volgende seizoen trotse eigenaar noemen van de wisseltrofee.

Het klaverjasseizoen 2019-2020 moest noodgedwongen abrupt gestopt worden vanwege COVID-19. Uiteraard houdt MCC zich aan de regels om dat vervelende virus buiten de deur te houden. Het bestuur van Drum- & Showband MCC doet er alles aan om de steeds veranderende mogelijkheden te benutten, en zo onze vereniging in beweging te houden.

MCC heeft besloten om nog niet te gaan kaarten totdat de kaarters weer op een veilige manier tegenover elkaar kunnen zitten. Onze vrijwilligers achter de bar moeten kunnen doen waar ze goed in zijn, maar ook voor hen gelden regels waardoor zij niet de kaarters kunnen bedienen zoals ze graag zouden willen.

Het klaverjassen is natuurlijk een goede reden om elkaar te ontmoeten en te genieten van een gezellige avond. Wij gaan weer beginnen zodra het mogelijk en veilig is.

De eindstand van het seizoen 2019-2020 zal pas bekend worden als we weer gaan starten. Dus Liek Bouma zal de Trofee nog even moeten blijven poetsen.

Uitslagen seizoen 2019-2020
Winnaar seizoen 2018-2019: Liek Bouma

Op de gezellig drukke laatste klaverjasavond van Sustento werd de winnaar van de competitie seizoen 2018-2019 bekend gemaakt door Bert Hilhorst.

De SUSTENTO wisseltrofee is dit keer gewonnen door nieuwkomer Liek Bouma. Met 21436 punten uit de vier beste wedstrijden wist hij de 20 andere kaartspelers achter zich te laten. Nog eens zeven kaarters hadden niet vier keer mee kunnen spelen waardoor zij buiten de wedstrijd vielen.