MCC is een club met een geweldig, rijk en succesvol verleden. De successen op het WMC spreken nog steeds tot de verbeelding bij onze oud-leden.

Netherlands on Parade wordt ook nu nog door MCC-Next gespeeld en door het publiek zeer gewaardeerd. Ook de muziek uit de jaren 80 zorgden voor evergreens als Swinging Horses en Seventy-six trombones.

Toekomst

MCC wil zich echter op de toekomst richten.

Eén van de belangrijkste doelen is door middel van het vergroten van de theoretische kennis, het volgen van masterclasses en clinics, het muzikaliteitniveau hoog te houden. De ervaring leert dat kwaliteit en succes een goede basis is voor plezier in muziekverenigingen dus ook bij MCC.

De ambitie van MCC is om binnen een paar jaar weer te mogen strijden op concoursen.

MCC heeft een geweldig instructieteam. Xander van der Ploeg is muzikaal leider van de A-band. Xander is een bekend en zeer gewaardeerd instructeur bij o.a. DVS Katwijk, de Floraband Rijnsburg en hij richtte Trommelgroep West-Nederland op.

Roxi Jasper heeft haar eigen muziekschool in Almere. Zij geeft les aan o.a. de trombones en trompetten.

Eindverantwoordelijk voor het slagwerk bij MCC is Peter Vos. Peter is vanaf 1991 als tamboer verbonden aan MCC. Zijn ambities zorgden er voor dat hij zich ging ontwikkelen tot instructeur. Peter geeft ook reeds 12 jaar les aan de tamboers van het Groot Gaesbeeker Gilde in Soest.

Megan Brouwer en Karel van Kampen zijn verantwoordelijke voor de opleidingen van MCC.

Kortom MCC is voorbereid op jouw komst!!

Saxofoons

Vanaf 2020 heeft de A-Band van MCC definitief de saxofoons mogen verwelkomen. Naast de bestaande instrumentale invulling van de A-Band, zijn we ervan overtuigd dat de saxofoon een enorme meerwaarde gaat leveren in de sound en mogelijkheden binnen ons muzikale genre.

Als je naar het verleden van MCC kijkt heeft de band zich al een aantal keer aangepast aan de wensen van dat moment. Nu is het wederom tijd om ons aan te passen. De saxofoon is een instrument dat vooral geliefd is bij jeugdige (aspirant-) muzikanten. We hopen dat we snel een aantal nieuwe leden kunnen overtuigen om dit prachtige instrument bij MCC te gaan bespelen.

Ook als je al saxofoon les hebt op de muziekschool, is MCC misschien wel de volgende stap in je carrière!! Nu kun je heel veel mensen laten zien en horen dat jij niet voor niets al die uren hebt gerepeteerd.

 

"Ambities genoeg! Doe je ook mee?"

Binnen het orkest is de trompet een heel belangrijk instrument. Veel melodieën in een stuk muziek neemt de trompetsectie voor zijn rekening. Met zijn unieke en altijd aanwezige klank een zeer geliefd instrument.

De hoorns zitten in het middenregister van het orkest. Met zijn grote kelk op een relatief klein instrument valt hij op door zijn uitstraling en sound. Een niet zo’n heel eenvoudig instrument om te bespelen, maar na verloop van tijd is het geweldig als je iedereen verstelt laat staan van jouw technieken en geluid.

De trombone is familie van de trompet en wordt tot het scherpe koper wordt gerekend. Door de jaren heen is de trombone bij MCC een van de lievelingsinstrumenten gebleken en heeft ook in veel muzikale keuzes een hoofdrol opgeëist.

De bariton is samen met de Sousafoon de ruggengraat in het orkest. De klank is warm en ook speelt de bariton af en toe solistische melodieën. Leuk om te weten is dat de bariton in de geschiedenis van MCC de eerste echte opvolger was van de bastrompet.

Eén van het meest in het oog springende instrument is wel de sousafoon. Met zijn grote kelk en zware tonen herkenbaar in elk orkest. Zijn klank is de fundering van elk orkest. Een echte aanrader voor diegene die van het zware werk houdt!

In de volksmond wordt de snare of snare-drum graag trommel genoemd. De trommel wordt bespeeld door een tamboer. De tamboers van MCC behoren tot goed opgeleide muzikanten en kunnen behoorlijk wedijveren met hun collega’s van andere verenigingen. Een stoer instrument waar techniek en vaardigheid belangrijk zijn binnen het orkest.

De base drum of overslag is de metronoom van het orkest. Het is een utopie te denken dat de overslagspeler alleen maar slaat op de tel van het tempo. Aan alle disciplines van tempi, maatsoorten etc moet worden voldaan. Een heel belangrijk instrument voor diegene die op de tellen moeten passen!

Niet één orkest kan zonder cymbals. In het Nederlands vertaald naar bekkens. Zodra de bekkens ontbreken in het orkest vraag je je af wat je mist. Al snel kom je erachter dat de bekkens misschien wel één van de belangrijkste instrumenten is. Vergis je niet, een vaardig bekkenist is niet snel gevonden maar oh zo belangrijk om erbij te hebben.

Kom langs, we maken graag kennis met je!

Muziekcentrum Schering & Inslag, Eemnesserweg 15a in Laren

De Join The Band foto's zijn gemaakt door Bob Awick

Jong MCC

 • Repetities: Op maandagavond tussen 18.30 - 20.30 uur
 • Waar: Muziekcentrum Schering & Inslag, Eemnesserweg 15a in Laren
 • Muziek: Populair, pop, musical enz.
 • Contributie: € 180,-- per jaar / € 15,00 per maand
 • Informatie: secretariaat@mcclaren.nl

 

A-band

 • Repetities: Op maandagavond tussen 20.00 - 22.30 uur
 • Basisopleiding: Op maandagavond tussen 18.30 - 20.30 uur
 • Waar: Muziekcentrum Schering & Inslag, Eemnesserweg 15a in Laren
 • Muziek: Populair, pop, evergreens, mars, carnaval enz.
 • Contributie: € 240,-- per jaar / € 20,-- per maand
 • Informatie: secretariaat@mcclaren.nl

 

MCC Next

 • Repetities: Op eerste en derde donderdaggavond van 20.00 - 22.15 uur,
 • Seizoen: van oktober t/m maart
 • Waar: Muziekcentrum Schering & Inslag, Eemnesserweg 15a in Laren
 • Muziek: oude A-band muziek, evergreens, nieuwe arrangementen
 • Contributie: € 70,-- per seizoen
 • Informatie: secretariaat@mcclaren.nl