Gisteravond is het MCC-seizoen officieel van start gegaan met een gezellige BBQ en een springkussen voor de kinderen. De A-band en Jong MCC hebben afgelopen maandag hun eerste repetitie al gehad. MCC next begint dit jaar een maandje eerder en start op donderdagavond 2 september met hun tweewekelijkse repetities. Dit omdat zij het samen spelen lange tijd hebben moeten missen.

Ook kon de vereniging nu eindelijk een aantal leden in het zonnetje zetten die net voor en gedurende de lock-down hebben moeten stoppen met spelen of een vrijwilligersfunctie. Tevens werden twee echtparen gefeliciteerd met hun recente gezinsuitbreiding.

André Calis en Carla Carpentier geven het stokje van begeleiding van Jong MCC over aan de volgende. Zij zijn een aantal jaar de drijvende kracht geweest achter de opleiding van MCC. André in de organisatie en Carla in de begeleiding van de kinderen en ouders. Bert Hilhorst heeft de organisatie rondom MCC Next door gegeven aan zijn opvolger. Bert heeft vanaf de start van Next heel veel werk verricht om deze derde band van MCC een vaste plek te geven binnen de vereniging en is de bedenker van het inmiddels tot traditie uitgegroeid Vriendschapsconcert.

 

De A-band verliest helaas vier spelende leden: Laurens Kaarsgaren, Theo Smit, Bianca van Rosmalen en Marjet de Leeuw zijn of waren al gestopt. Gelukkig blijven drie daarvan wel behouden voor de vereniging via bestuurstaken, organiserende taken, communicatie, begeleiding van de A-band en spelen bij MCC Next. Laurens gaat zich in zijn vrije tijd volledig richten op zijn brandweertaken in Blaricum.

 

Als laatste werd Peter Bus in het zonnetje gezet. Na zijn lange loopbaan als spelend lid heeft Peter heel veel muziek geschreven voor de A-band, les gegeven aan het geheel en het ‘zware werk’, en actief mee gedraaid in commissies om (muzikale) richting te geven aan de vereniging en evenementen te organiseren. Hij wist als geen ander welke muziek goed in het gehoor licht en geschikt is voor MCC om zo de bekende MCC-sound te behouden. Een compilatie van deze muziek kreeg hij aangeboden in een enorm schilderij.

 

MCC zet in op een feestelijk seizoen, met als hoogtepunt de jubileumtaptoe op 7 mei 2022 in het centrum van Laren.

Doe je mee? Kom maandagavond kijken in muziekcentrum Schering & Inslag, Eemnesserweg 15a in Laren (achter het voormalig Gemeentehuis).

Start jubileumseizoen
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.