Amstelveen, Koog a/d Zaan, Hilversum, Laren | 18, 19 en 25 november 2023

De afgelopen weekenden stonden in het teken van de aankomst van Sinterklaas in Nederland. Terwijl de goedheiligman zijn intrede deed, zorgden de muzikanten van de A-band voor een feestelijke noot in Amstelveen, Koog aan de Zaan en Hilversum. Het tweede weekend voegde Jong MCC zich ook toe aan de festiviteiten tijdens de intocht in Laren.

De eerste twee intochten waren niet alleen spannend voor de kinderen, maar werden ook geteisterd door regenachtig en koud weer. Vanwege de koude omstandigheden besloot de organisatie van Koog aan de Zaan zelfs om de intocht in te korten. In Amstelveen stonden nog talloze ouders en kinderen langs de route, wat bijdroeg aan de feestvreugde.

Halverwege de verkorte intocht in Koog aan de Zaan kregen de leden van de A-band een welverdiende oppepper. Tijdens deze korte pauze konden ze genieten van een bekertje heerlijk warme chocolademelk.

In Hilversum kwam Sinterklaas ouderwets aan in de Oude Haven. Hoewel de stoomboot van de Goedheiligman te groot was om aan te meren, maakte hij het laatste stukje van de reis met een traditionele roeiboot. De A-band leidde vervolgens een kleurrijke optocht door Hilversum, op weg naar het centrum.

Een week later was het de beurt aan Laren om Sinterklaas te verwelkomen. Jong MCC en de A-band vergezelden de Goedheiligman tijdens een vrolijke rondgang door het dorp. Op de Naarderstraat werden Sint en zijn gevolg verrast door attente winkeliers met een speciale traktatie.

Burgemeester Nanning Mol stond de Sint op te wachten op het bordes van De Prinsenmarij. Op straat stonden veel ouders met kinderen vol verwachting uit te kijken naar de Sint en mee te zingen met Muziekvereniging Sint Jan.

Nu kijkt heel Jong MCC met spanning uit naar mogelijk bezoek van Sinterklaas zelf. In de hoop dat de goedheiligman dit jaar ook tijd heeft om bij hen langs te gaan, mogen de jonge muzikanten in ieder geval hun muziekschoen zetten. De feestelijke verwachtingen zijn hooggespannen voor onze muzikale talenten.

Sinterklaasintochten
Getagd op:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.