Het was prachtig weer voor een seizoensafsluiting met als thema Hawaï. Het pleintje bij Muziekcentrum Schering & Inslag was omgetoverd tot Beach club. Met een heuse Tikibar, cocktails, bloemenslingers en een klein beetje zand waande menig MCC lid zich op een tropische BBQ.

 

Tijdens het officiële gedeelte werd een nieuw lid van MCC verwelkomd met een cadeautje, werd afscheid genomen van een spelend lid en kondigde de voorzitter aan dat hij over een klein jaar het stokje graag wil overdragen.

Het cadeautje was voor de ouders van Saar, geboren op 4 mei van dit jaar. Diewertje en Melvin mochten een mooie geboortetegel in ontvangst nemen. Haar plekje in de AMV groep van 2024 is vast gereserveerd.

 

Fotoalbum

Afscheid Joke Heerschop

Joke Heerschop moet helaas om gezondheidsredenen stoppen met tamboeren bij de vereniging. Joke was de eerste vrouw bij MCC die echt een volwaardig lid van de A-band werd. Zij heeft in januari 1984 de overstap gemaakt van de Meidendrumband van Sint Jan naar de A-band van MCC. Ze was toen 16 jaar oud. In die tijd heeft ze haar man Gerard ontmoet, zijn ze getrouwd en zijn hun twee meiden Anne en Miranda geboren. Joke besloot toen te stoppen met spelen bij de A-band omdat het lastig te combineren was met haar gezin.

Joke en Gerard zijn een aantal jaar buiten beeld geweest, maar werden weer bij MCC betrokken juist door hun dochters. Zij hebben in hun tienertijd de overstap gemaakt van Jong Beatrix naar de A-band van MCC. Joke kon het niet laten om haar hobby ook uit te proberen en is in 2004 weer begonnen met bekkens gaan spelen. Niet veel later probeerde ze of trommelen ook nog zou lukken en ja hoor. De overstap werd gemaakt naar tamboer bij de A-band. En zo heeft het volledige gezin Heerschop diverse optredens gezamenlijk gedaan. Joke blijft gelukkig lid van MCC. Samen met Heico vormt ze sowieso het barteam op maandagavond. Joke dankjewel voor de jarenlange stabiele factor binnen de tamboergroep van de A-band.

Nieuwe voorzitter

Erwin v.d. Berg heeft officieel meegedeeld dat hij volgend jaar graag het voorzitterschap van MCC wil doorgeven. Hij is dan 10 jaar voorzitter van Drum- & Showband MCC en het is goed om via deze functie nieuwe inzichten binnen de vereniging te brengen. Hij gaat met pijn in z’n hart afscheid nemen, want ook hij is inmiddels met de vereniging vergroeid. Het is een enthousiaste vereniging met heel veel mogelijkheden en dat maakt het voorzitter zijn leuk en uitdagend. Er is altijd iets te regelen, te organiseren, te plannen en te doen. Binnenkort zal het bestuur van MCC een nieuw profiel opstellen van de voorzitter die nu nodig is voor de band om daarmee de zoektocht te kunnen beginnen.

Jaap Grob Award

Als afsluiting van het officiële deel werd de Jaap Grob Award uitgereikt. Dit jaar werd het een soort afvalrace die begon met een luid applaus voor alle leden van de A-band. Het is geen makkelijk seizoen geweest en zij hebben er (samen met een aantal invallers) toch voor gezorgd dat de optredens door konden gaan.

Maar helaas moest toch een groot deel van de leden weer gaan zitten op het moment dat de vraag werd gesteld “wie heeft er 3 of meer optredens gemist?”. Uiteindelijk hadden alleen André en Mirjam alle 20 optredens mee gedaan. Zij verdienden daardoor een gouden medaille.

De Jaap Grob Award kwam echter dit jaar uit de groep van tien leden die maar één optreden had gemist. Het criterium wat André Calis, winnaar van de JGA 2017, had mee gegeven aan de uitreiking voor dit jaar, is door de Showcommissie over genomen: Wie heeft er de meeste moeite voor moeten doen om bij de optredens aanwezig te zijn. En dat is dit seizoen Rochelle Hoofd.

Zij heeft heel wat uurtjes vrij moeten vragen bij haar werkgever, Kapsalon Le Papillon, om bij de optredens op donderdagavond en zaterdagmiddag aanwezig te kunnen zijn. Omdat twee van haar collega trompettisten na elkaar met zwangerschapsverlof gingen, kwam er net wat meer druk bij haar te liggen. Zij werd in deze uiteraard gesteund door de overige leden van de trompetgroep, maar toch vond de commissie dat zij er de meeste moeite voor heeft gedaan. Ondanks haar ene gemiste optreden is zij een zeer terechte winnaar en kreeg ze uit handen van Jaap Grob zelf de naar hem vernoemde Award uitgereikt. Chapeau Rochelle.

MCC L!IVE

De leden van Drum- & Showband mogen na de BBQ gaan genieten van hun vakantie. Maar wel met de muziek voor MCC L!VE in hun gedachte. Op zaterdagavond 13 oktober zullen Jong MCC, de A-band en MCC Next, samen met Partyband Streetbeats en Danscompagnie Jamie-Dee voor een spectaculair optreden zorgen in het Singer Theater in Laren. Reserveer vast de datum in uw agenda. Na de vakantie volgt hierover meer informatie.

Het Bestuur van MCC wenst een ieder een fijne vakantie!

Seizoensafsluiting en uitreiking JGA
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.