Afgelopen zaterdag werd de seizoensafsluiting gevierd met de traditionele BBQ en uitreiking van de Jaap Grob Award. Gerard Heerschop deed het woordje, aangezien de nieuwe voorzitter Mark Limburg net afgelopen maandag officieel gekozen is. Uiteraard heette hij als eerste Mark, zijn vrouw Annemiek en zoontje Mees welkom bij MCC. 

De avond stond in het teken van Glitter en Glamour, de rode loper was uitgelegd, veel leden waren in stijl gekleed en het plein bij het Muziekcentrum was gezellig ingericht.

Gerard memoreerde dat het een seizoen van mooie en verdrietige momenten is geweest. Het meeste verdriet heeft de vereniging gehad van het overlijden van René van der Geest. MCC heeft op een mooie manier afscheid van hem kunnen nemen maar gaan hem uiteraard enorm missen. De leden waren blij te zien dat zijn vrouw Karin er deze avond toch bij was en zullen haar ook zoveel mogelijk steunen.

 

De mooie momenten van dit seizoen waren toch wel het grote concert in Singer samen met de Streetbeats en Danscompagnie Jamie-Dee, en het kleine concert van MCC Next samen met ViJos Plus. De A-band is dit seizoen zelfs in Kerkrade geweest, weliswaar voor een ander evenement, maar het streven is nog steeds deelname aan het Wereld Muziekconcours aldaar.

Joyce en Dwayne mochten hun geboortecadeau in ontvangstnemen, voor de op 14 maart geboren tweeling Jip en Moos. In oktober hebben Anne en Roy hun tweeling gekregen, Vincent en Jeremy. Zij hadden hun verrassing al met het Kerstdiner gehad. Dit seizoen zijn er dus weer vier potentiële leden van Jong MCC geboren.

Fotoalbum

Helaas was het dit jaar voor een viertal leden ook hun laatste seizoen. Afscheid nemen is nooit leuk en al helemaal niet als ze helemaal verdwijnen binnen de vereniging. Frans Knuvers wil heel graag wat meer privé tijd hebben en wil richting z’n pensioen alle verplichtingen wat afbouwen. Hij stopt dus zowel bij de A-band als bij MCC Next. Omdat Frans al met vakantie is, neemt de vereniging op een ander moment officieel afscheid van hem. Frans is in zijn jeugd al lid geweest van MCC en is na een lange periode elders te hebben gespeeld sinds 2006 teruggekeerd bij MCC. Frans is ooit begonnen als tamboer en paukenist, maar vanaf de A-band over gestapt op de jachthoorn. Bij terugkomst is Frans Tuba gaan spelen. Beide orkesten zullen zijn aanwezigheid en zijn mooie volle geluid gaan missen. Lees het interfjuuw met Frans welke in het jaarmagazine 2018 heeft gestaan.

Jaap van Rosmalen heeft ook besloten te stoppen met de A-band, maar gaat gelukkig wel verder bij MCC Next en met al zijn vrijwilligerswerk bij de vereniging. Na een carrière bij de LEO Fanfare in Hilversum werd Jaap in 2006 lid van de A-band. Hij was eens gaan kijken bij de taptoe en de muziekmiddag in dat jaar en kreeg de indruk dat het wel eens een leuke vereniging kon zijn. Bij de A-band is Jaap begonnen als tamboer, maar al snel bleek de overslag beter bij hem te passen. Jaap kon z’n weg goed vinden binnen MCC en hielp ook graag een handje mee bij alles wat in elkaar geknutseld moest worden voor bijvoorbeeld themafeesten en kerstdiners. Achter de bar voelt Jaap zich ook thuis en daar zullen we hem nog regelmatig vinden. Vanwege gezondheidsredenen is Jaap de laatste paar jaar op een wat lichter instrument overgestapt, de bekkens. Het bleek echter ook niet helemaal de oplossing te zijn, vandaar dat Jaap heeft besloten om alleen met MCC Next verder te gaan.

Makkertjesafscheidstournee

Afgelopen seizoen stond ook in het teken van het afscheidstournee van Nicole en Paulien Makker. Al hun bijzondere momenten zijn veelvuldig vastgelegd en gedeeld met de #makkertjesafscheidstournee.

Beide zijn ze 30 jaar geleden begonnen op de blokfluit bij Mirjam Hamel. Paulien heeft lange tijd hoorn gespeeld en Nicole trompet. Uiteindelijk zijn ze toch weer samen gekomen op de schuiftrombone en liepen ze eindelijk vooraan in de A-band. Ze waren beide een gangmaker binnen de A-band, zorgden voor gezelligheid zowel op de repetities als tijdens de optredens en wisten eigenlijk overal wel een feestje van te maken.

Paulien had binnen MCC nog een andere hobby, en dat is truss bouwen tijdens onze evenementen. Ze was altijd van de partij om te helpen met alles wat binnen een vereniging moet gebeuren. Tijdens haar vakantie leerde ze Bas kennen en samen genieten ze inmiddels van het leven. Bas integreerde ook al vrij snel in de vereniging en bleek een uitstekende band- en verkeersbegeleider te zijn. Ze hebben helaas voor ons besloten om hun gezamenlijke toekomst voort te zetten in Hoofddorp. Gelukkig gaat Paulien wel proberen of MCC Next haalbaar is voor haar. Zij spelen om de week op donderdagavond en maar een half seizoen.

Nicole is ook nog lange tijd lid geweest van de jeugdleiding. Ze heeft heel wat kampen en werkweekenden voor Jong MCC geregeld. Ze is ook nog een korte tijd tambour-maître geweest bij Jong MCC. Nicole heeft inmiddels een gezin en heeft besloten om daar wat meer tijd voor vrij te maken. Gelukkig gaat ze wel door bij MCC Next en zal ook regelmatig bardiensten mee draaien op maandagavond. Dus de A-bandleden hoeven haar niet helemaal te missen.

Jaap Grob Award

Na al deze mooie woorden nam Peter Vos, voorzitter van de Muziek- en Showcommissie, de microfoon over. Ieder jaar reikt de vereniging de Jaap Grob Award uit aan het meest trouwe lid van dat seizoen. Degene moet in ieder geval alle optredens aanwezig zijn geweest en daarbuiten ook nog op een andere manier zijn opgevallen. De genomineerden waren Diewertje Calis, Lilian Beumers, Frans Schulte, Miranda Vos, Peter vos en Nicole en Paulien Makker.

Nicole en Paulien zijn als winnaars gekozen aangezien zij hun laatste seizoen alle optredens zijn geweest en hier hebben ze veel vrij voor moeten vragen, oppas regelen enz. Tevens waren ze op bijna alle repetities en zorgden ze ook nog eens iedere maandagavond voor nootjes na afloop aan de bar.

De prijs werd uiteraard uitgereikt door Jaap Grob, oud tambour-maître van de A-band en nog steeds trouw lid.

Seizoensafsluiting en Jaap Grob Award
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.