Aansluitend op de opening van de kermis is in het Brinkhuis het schilderij van MCC "Na de mars" officieel onthuld door voorzitter Erwin v.d. Berg en Brinkhuisdirecteur Michael Jonker

 

Dit schilderij is gemaakt eind jaren 50 door schilder Willem Dooijewaard (1892-1980) naar aanleiding van het eerste officiële uniform van MCC, ontworpen door de heer J. Smits. Het schilderij hing in de oude Schering & Inslag en is met de verhuizing naar het nieuwe Muziekcentrum tijdelijk opgeslagen geweest in de Lindehoeve bij de Historische Kring Laren. MCC is de Kring heel dankbaar dat zij ruim zeven jaar op het schilderij hebben gepast.

Op het schilderij staat de tamboer Cees Roest. Zowel Cees als zijn broer Jan Roest, nu ere-lid van MCC, konde zelf door ziekte niet aanwezig zijn bij deze onthulling. Gelukkig waren zijn zus en nicht wel van de partij en zij hebben samen met Michael de officiële handeling verricht.

 

Fotoalbum

Ook Joke en Jaap Klarenbeek waren bij deze onthulling aanwezig. Jaap en Joke hebben destijds het schilderij als jubileumcadeau voor het 75 jarig bestaan van MCC laten schoonmaken en voorzien van een nieuwe lijst.

Helaas kan het schilderij niet meer in het Muziekcentrum hangen. Er is geen goede plek in dit gebouw voor zo'n groot schilderij. Na een jarenlange zoektocht is het dit jaar dan eindelijk gelukt om het schilderij definitief uit de kelder bij de Historische Kring te halen. Frans Knuvers, lid van MCC en medewerker van het Brinkhuis, heeft samen met Michael Jonkers z'n best gedaan om via artist impressions de juiste plek op de juiste muur uit te kiezen. Hij hangt nu mooi bij de entree van het Brinkhuis en kan door heel veel Laarders weer bewonderd worden.

Het bestuur van MCC is blij met deze mooie ereplaats voor hun schilderij. Grondlegger van de vereniging Broeder Philibertus was altijd erg trots op dit schilderij. Ten tijde dat de broeders uit Laren vertrokken terug richting Oudenbosch, is het schilderij met hem mee verhuisd. Na zijn dood is het terug gekomen in Laren en heeft het weer jaren in de Schering gehangen. Het Brinkhuis, een historische plek in Laren, is daarom een mooie plek voor dit historische schilderij van MCC.

Lees meer over de historie van Het MCC Schilderij

Onthulling MCC Schilderij
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.