Na de persconferentie van dinsdag 19 mei was er een klein beetje vreugde. Muziekverenigingen mogen hun repetities weer gaan opstarten met een maximum van 30 personen en met inachtneming van de 1,5 meter maatregel.

Maar we zagen ook een tegenstrijdig bericht onder deze versoepeling: "Blaasensembles wordt geadviseerd aanvullend advies van medisch experts af te wachten voordat zij hun activiteit weer oppakken".

Inmiddels ligt er voor de MCC-leden een concept-protocol op de plank en een afgetekende plattegrond van de Schering & Inslag, klaar om de repetities weer op te starten. Maar dan komt het bericht…

“De overheid heeft de versoepeling van de maatregelen ingetrokken” 

We zagen dit al een beetje aankomen, maar hoopten toch op positief nieuws. Voor een duidelijke uiteenzetting verwijzen we graag naar website van Korpsmuziek. Hier staat vermeld wat er nu aan de hand is: Nog geen versoepeling van corona-maatregelen voor blaasensembles

Het bestuur onderzoekt allerlei mogelijkheden om de vereniging voor het einde van het seizoen te laten repeteren, al is het maar 1 keer. Men is druk bezig met afstemming tussen de gemeente en de beheerstichting van de Schering & Inslag over het opstarten van Jong MCC. Voor de blazers van de A-band is het dus nog even afwachten wat en wanneer ze bij MCC mogen doen. Wellicht kunnen de tamboers van de A-band als eerste beginnen met repeteren!?

Als we weer van start gaan, laten we zeker van ons horen!

Nog even wachten
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.