Zaterdag 6 januari heeft MCC het muzikale jaar geopend met de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst in het Muziekcentrum Schering & Inslag. De leden van de band hebben onder het genot van een drankje en een hapje elkaar een goed nieuwjaar gewenst.

Voorzitter Erwin van den Berg begon zijn speech met een speciaal welkom aan burgemeester Rinske Kruisinga en de waarnemend directeur van Hart van Laren Michael Jonker.

Ook memoreerde Erwin Ernst Wortel, een man die MCC een zeer warm hart toedroeg. We missen in hem een pleitbezorger voor MCC bij de gemeente.

Fotoalbum

In 2017 heeft Jong MCC, de A-band en MCC Next weer heel van optredens verzorgd. Van Avondvierdaagses tot Sinterklaasintochten, van concerten tot showwedstrijden. Heel bijzonder zijn altijd de optredens waarbij de jeugdleden tussen de A-bandleden in lopen. Dit jaar liep er zelfs een jeugdlid met een mooie gekleurde schuiftrombone op de eerste rij. Daar word je heel trots van.

Oefenruimte buiten

Blijft er nog wat te wensen over, ja zeker wel. MCC heeft nog steeds niet een goede vaste buitenlocatie om te repeteren. En dat is absoluut noodzakelijk. De ene muzikant kiest voor een zittend orkest en kan volstaan met binnenrepetities. De andere kiest voor een lopend orkest en repeteert dan ook het lopen en spelen tegelijk. Dat moeten de A-band leden dus ook. Tot nu toe is de band opgevangen door SV Laren en LMHC. In februari/maart gaat de band een testperiode oefenen op het speelplein van De Scheper. De buurtbewoners zijn hierover goed geïnformeerd door secretaris Miranda Vos. We gaan ons best doen om de test te laten slagen voor beide partijen, zodat de band weer vaste grond onder de voeten heeft.

Vriendenconcert

MCC richt zich weer op de toekomst en de komende optredens. Zoals bijvoorbeeld het vriendenconcert van MCC Next. Dat vindt dit jaar plaats op zondagmiddag 4 maart. De band heeft het Shantykoor van Laren “De Speuit” uitgenodigd. Een bijzondere samenwerking en zeker de moeite waard om te komen beluisteren.

Shantykoor De Speuit

Alle informatie over de komende optredens en activiteiten van de band, maar ook de verslagen van de belevenissen van de band zijn te lezen op de nieuwe website van MCC. In de eerste week van januari is de nieuwe site on-line gegaan. Het uiterlijk is iets zakelijker geworden en de informatie wordt beter getoond op de diverse mobiele communicatiemiddelen.

Bij de toast op het nieuwe jaar feliciteerde Erwin Jan en Hetty Majoor. Zij vierden deze dag hun 51e huwelijksdag. En ook dat is MCC.

Nieuwjaarsbijeenkomst MCC
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.