Laren | 6 januari 2024

Voorzitter Erwin van den Berg opende het jaar 2024 op de nieuwjaarsbijeenkomst van MCC.

Erwin memoreerde dat MCC weer een mooi jaar achter de rug heeft met veel optredens, diverse optochten, concerten en een aantal showoptredens in binnen- en buitenland. De leden van Jong MCC spelen vaak mee met de optredens in Laren en MCC Next vorig jaar ook meerdere optredens gedaan. De deelname van alle groepen van MCC aan de allegorische optocht in Eemnes was bijzonder te noemen. Dit heeft tevens een aantal nieuwe Sustento leden opgeleverd. De stijgende lijn in het aantal optredens zorgt voor meer geld in het laatje. Wat hard nodig is sinds het wegvallen van de oude kranten opbrengst, nu alweer twee jaar geleden.

Wat ligt er voor MCC in het verschiet in 2024?

Allereerst het onbekende en dat is maar goed ook. Met MCC hebben we enkele speerpunten waar we zeker aan gaan werken:

  • Uitrollen van het sponsorprogramma om meer inkomsten te genereren met o.a. een club van 100.
  • Nog veel meer Sustento leden!
  • De A-band werkt hard aan de ontwikkeling van de nieuwe show en hoopt met Koningsdag klaar te zijn!
  • We zijn al blij dat we nieuwe leden hebben mogen verwelkomen bij de gehele vereniging. Nog meer nieuwe leden van alle niveaus, leeftijden en geslacht zijn echter meer dan welkom.
  • De jeugd is ook goed aan het door ontwikkelen en heeft inmiddels een paar eigen nummers die ze kunnen spelen en gaan gretig door met repeteren. Zij zullen met carnaval ook weer optreden met de A-band.

En niet onbelangrijk is om ons Muziekcentrum als volwaardig Muziekcentrum te behouden. Heel belangrijk nu Aurora helaas heeft moeten besluiten om samen te gaan spelen met een orkest uit Almere en de oefenruimte in Laren verlaat. Het muziekverenigingsleven dunt ook in Laren uit. MCC is bloeiend maar om een sterk en stevig fundament te behouden is naast muzikanten net zo belangrijk een eigen oefenplek mét een eigen sociale voorziening zoals dit Muziekcentrum Schering en Inslag is.

Aanstaande zaterdag 20 januari 2024 is MCC Next samen met Beatrix Brass uitgenodigd door Fanfare-Orkest LEO op te treden bij het Nieuwjaarsconcert in de Bethlehemkerk in Hilversum. Een kaartje kost slechts € 5,- per stuk. >> Meer informatie.

Gezamenlijk werd een toast uitgebracht op een gezond en voorspoedig maar bovenal muzikaal 2024!

Nieuwjaarsbijeenkomst MCC
Getagd op:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.