Regelmatig gaan de leden van MCC op bezoek bij de basisscholen in de BEL Gemeenten. Doel is laten zien en beleven hoe leuk muziek maken is!

Pieter van den Dolder, een professionele muzikant en instructeur bij MCC, vertelt aan de kinderen onder andere hoe het zit met muzieknoten, lange en korte tonen en het slaan op de grote trom. Dit keer waren ze te gast bij groep 4 en 5 van basisschool De Ploeg in Laren. De kinderen wisten al best veel van muziek en stonden te trappelen om de instrumenten te mogen uitproberen.

Natuurlijk zijn de grote instrumenten het meest spannend om uit te proberen. De kinderen staan dan ook in de rij bij de grote trom en de sousafoon. Dit keer had Dylan Koster ook veel bekijks met zijn demonstratie op de snare trommel.

Het was een geslaagd bezoek en hopelijk krijgen de kinderen er zin in om zelf ook muziek te maken. Muziek maken is niet alleen leuk, maar bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer belangrijke invloed heeft op zowel de intelligentie als de sociale vaardigheden van kinderen. “muziek maakt slim!”

Scholenbezoek gemist? Kom dan gezellig kijken bij Jong MCC. Ze repeteren op maandagavond van 18.30 tot 20.30 uur in verschillende groepjes in het Muziekcentrum Schering & Inslag in Laren. Kijk voor meer informatie op de speciale pagina van Jong MCC

Muziek maken is leuk!
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.