Om kinderen te stimuleren muziek te gaan maken brengt Drum- & Showband MCC regelmatig een bezoek aan de basisscholen in de BEL-dorpen. Vlak voor de vakantie waren een aantal leden van MCC te gast op de Mariaschool in Eemnes.

Op deze school zitten ook een aantal leden van Jong MCC. Zij mochten bij hoge uitzondering, in overleg met de ouders en de schoolleiding aan hun schoolgenoten van groep 3 en 4 laten zien wat ze zoal leren bij MCC. Dit maakte het bezoek wel heel bijzonder.

Instructeur Pieter van den Dolder legt uit hoe de instrumenten werken en vertelt je hoe je het notenschrift moet (leren) lezen. Daarna mogen de kinderen zelf ook alle instrumenten proberen en dat werd een gezellige en rumoerige drukte.

Het was een geslaagd bezoek en hopelijk krijgen de kinderen er zin in om zelf ook muziek te maken. Muziek maken is niet alleen leuk, maar bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer belangrijke invloed heeft op zowel de intelligentie als de sociale vaardigheden van kinderen. “muziek maakt slim!”

Kom na de vakantie kijken bij Jong MCC. Ze repeteren op maandagavond van 18.30 tot 20.30 uur in verschillende groepjes in het Muziekcentrum Schering & Inslag in Laren. Kijk voor meer informatie op de speciale pagina van Jong MCC

Muziek maakt slim
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.