Laren | 23 juni 2024

De Sint Jansprocessie is een geliefde traditie in Laren, die niet alleen een religieuze betekenis heeft, maar ook een belangrijke rol speelt in het versterken van de gemeenschapsbanden. Voor veel inwoners is deze dag een moment van bezinning en samenzijn, waar oude tradities in ere worden gehouden en nieuwe herinneringen worden gemaakt.

De tocht begon bij de Basiliek, waar gelovigen zich verzamelden voor een plechtige processie naar het Kerkhof. Onder begeleiding van gebeden en gezangen, droegen de deelnemers beelden en relikwieën ter ere van Sint Jan, de patroonheilige van de parochie.

Na de gebedsdienst en herdenking op het Kerkhof keerde de stoet terug naar de Basiliek, waar het Sint Jansfeest eindigde met het zingen van het Sint Janslied. De Drum- & Showband MCC verzorgde tijdens de processie enkele koralen. De aubade op het kerkplein zorgde voor een feestelijke afsluiting van de religieuze viering.

Zaterdag 29 juni kunt u de A-band en Jong MCC nog één keer zien voor de vakantie tijdens de opening van de Kermis om 13.00 uur.

Mooie traditionele Sint Jansprocessie
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.