Laren | 22 juli 2023

Zaterdag 22 juli jl. heeft Drum- & Showband MCC het seizoen 2022-2023 afgesloten met een gezellige BBQ en de uitreiking van de Jaap Grob Award. De leden van de A-band en MCC Next kunnen terugkijken op een leuk en succesvol seizoen met veel optredens.

Secretaris Miranda Vos mocht eerst twee cadeautjes uitreiken aan leden met gezinsuitbreiding alvorens officieel afscheid werd genomen van instructeur Christian de Jongh. Chris is op 19 jarige leeftijd eind 2008 bij MCC gestart met les geven aan zowel jong MCC als de A-band. MCC heeft hem leren kennen als een echte verenigingsman. Zijn roots liggen bij muziekvereniging Beatrix uit Hilversum, maar heel langzamerhand werd hij steeds meer een echte MCCer. Naast het les geven konden we ook altijd een beroep op hem doen als de nood aan de man was bij optredens. Zo heeft hij op zowel trompet als ventieltrombone tussen de leden gelopen. Tijdens de laatste taptoe heeft Christian zelfs voor de band gestaan tijdens het show optreden. Voor die show had hij ook de muziek gearrangeerd samen met Peter Bus en de show ingestudeerd. Maar hij was ook in voor de kleine dingen zoals het schoonmaken van instrumenten met de jeugdleden, grapjes uithalen op de werkweekenden, op het matje komen bij Sinterklaas en bedenken van vreemde ademhalingsoefeningen. Chris is een veelzijdig talent en we zullen hem zeker missen, maar wensen hem uiteraard veel succes bij zijn volgende uitdaging, Showband Urk.

Ook Peter v.d. Brink werd in het zonnetje gezet omdat hij voor de 30e keer de vierdaagse van Nijmegen had gelopen. Een hele prestatie.

Omdat we weer een volledig seizoen hebben gehad vond de Showcommissie het tijd om de Jaap Grob Award weer aan een A-band lid toe te kennen. De genomineerden Peter v.d. Brink, Lilian Beumers, Mirjam Hamel, Miranda Vos, Peter Vos, Frans Schulte en Carla Carpentier waren alle optredens van de partij, een voorwaarde om de prijs te kunnen ontvangen. Frans had echter net dat stapje meer gezet waardoor hij er met de Award vandoor ging!

De leden gaan nu genieten van een welverdiende zomervakantie. Maandag 28 augustus gaat het nieuwe seizoen weer van start.

MCC sluit seizoen gezellig af
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.