Op maandag 8 juli is tijdens een extra ledenvergadering Mark Limburg gekozen als nieuwe voorzitter van Drum- & Showband MCC. Symbolisch werd het voorzitterschap overgedragen door Erwin van den Berg middels het overhandigen van de voorzittershamer, welke hij voor deze gelegenheid heeft voorzien van een officieel koperen plaatje. De hamer is vanaf nu ook herkenbaar als “Voorzittershamer MCC”.

Mark Limburg is geen onbekende voor MCC. Hij is in z’n jeugd en tienertijd lid geweest van Jong MCC en de A-band. Zijn instrument was trompet, maar hij is ook tambour-maître van Jong MCC en de A-band geweest. Mark is 1984 over gestapt naar de wereld van drumcorpsen, de bands met een meer Amerikaanse muziek- en showstijl. De laatste twintig jaar is Mark terug gekeerd naar de traditionele bands en is hij o.a. verbonden geweest met Juliana in Amersfoort en de Van Limburg Stierumband in Wezep. Hier heeft hij zeker z’n sporen verdiend, vooral als instructeur.

Mark is MCC al die jaren nooit echt uit het oog verloren, mede dankzij het feit dat hij in Blaricum is blijven wonen. Tijdens het jubileum in 2006 is hij heel even weer wat nauwer betrokken geraakt bij de vereniging, Mark speelde toen mee in de reünie band ter ere van het 75 jarig bestaan.

Dit jaar kwam Mark via de website van MCC op de vacature van voorzitter terecht. Na enige bedenktijd heeft hij contact opgenomen met het bestuur om aan te geven dat hij interesse had in deze functie en het klikte meteen. Op maandag 17 juni is Mark voorgesteld aan de A-bandleden als beoogd voorzitter van MCC zodat de leden het nodige aan hem konden vragen of met hem van gedachte konden wisselen. Afgelopen maandag is Mark definitief gekozen als voorzitter van de vereniging.

De vereniging ziet met de invulling van het voorzitterschap het nieuwe seizoen en de aankomende jaren met vertrouwen tegemoet. Er zal hard gewerkt worden aan uitbreiding van de vereniging, zowel met leden als met optredens.

Mark Limburg nieuwe voorzitter
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.