1800x400 Jubeltaptoe (1)

In het kader van ons 90 jarig jubileum gaat MCC een spectaculaire taptoe organiseren waarbij we het publiek kennis willen laten maken met de zich onderscheidende showbands van ons land. Met deze taptoe willen we specifiek de jeugdige inwoners van Laren en omgeving interesseren voor het maken van muziek in het algemeen en het spelen in een drum- en showband in het bijzonder.

De taptoe stond gepland voor 8 mei 2021, ons jubilieumjaar. Vanwege de beperking door COVID-19 is ons evenement een jaar uitgesteld en staat deze nu gepland voor zaterdag 7 mei 2022.

Binnenkort zal de organisatie opgestart worden en gaan we op zoek naar vijf showbands die samen met de A-band van MCC een avondvullende en spectaculaire show zullen geven.

Doneer en Trakteer

Op de jubileumavond is het startschot gegeven voor de eerste sponsoractie voor de Jubileumtaptoe: “Doneer en Trakteer”.

Bakkerij Tetteroo heeft 100 waardebonnen van 10 euro aan MCC gedoneerd.

U koopt een waardebon voor 10 euro en besteedt deze in één van de Tetteroo winkels in Laren, Eemnes, Blaricum en Bussum (bon in 1 keer besteden, geld terug is helaas niet mogelijk) en MCC ontvangt dit bedrag als donatie.

Wilt u MCC op deze wijze steunen? Bestel dan uw bon(nen) per mail: info@mcclaren.nl. U ontvangt van ons nadere informatie over de betaling en bezorging van de waardebon(nen).

Heeft u binnenkort een feestje, een verjaardag, iets te vieren met uw bedrijf of bestelt u regelmatig lekkernijen bij Tetteroo? Denk dan aan ons en koop eerst waardebonnen en reken vervolgens daarmee uw aankopen af.

Alvast hartelijk dank!

Sponsor onze taptoe in 2022

MCC hecht waarde aan goede kwaliteit en wil dit uitstralen in deze Jubileumtaptoe. Een aanzienlijk deel van ons budget staat gereserveerd voor de showkorpsen en de inrichting van het taptoeterrein.

Om de drempel zo laag mogelijk te houden willen we graag dat onze taptoe gratis toegankelijk is. Wij zijn ervan overtuigd dat we hierdoor een breed publiek aantrekken.

MCC reserveert vijf jaar lang, ieder jaar een bedrag voor deze taptoe. Dit is uiteraard afhankelijk van onze inkomsten. Het overige deel van de kosten zal gefinancierd worden uit bijdragen van fondsen en sponsorbedragen van bedrijven en particulieren.

Kijk voor de mogelijkheden op onze Sponsorpagina.

De jubileumtaptoe

In 2006 bestond Drum- & Showband MCC 75 jaar. Ter ere van dit jubileum is er gedurende het hele jaar festiviteiten georganiseerd waaronder een jubileumtaptoe. Deze taptoe is zo’n overweldigend succes geweest dat het bestuur van MCC zich heeft voorgenomen om dit evenement iedere 5 jaar te organiseren. In 2016 heeft de A-band tijdens de taptoe hun nieuwe uniform gepresenteerd, wat voor extra dimensie zorgde.

In 2022 kunnen we hopelijk de 4e editie alsnog organiseren.

Het taptoeterrein

De taptoe vindt plaats in het centrum van Laren op het plein ’40-’45 (kermisterrein). Een deel van het terrein wordt vrij gemaakt en omsloten door drie tribunes. De vierde zijde wordt afgesloten met een groot decor waardoor de opkomst van de showkorpsen zal plaatsvinden.

Korpsspot

Het team van Korpsspot is aanwezig op onze Jubileumtaptoe voor een livestream op hun Youtube kanaal en uiteraard gaan ze van iedere deelnemer een mooie aparte film maken. We kijken uit naar deze samenwerking.

Korpsspot is een kleine groep van vrijwilligers die het land door reizen om van evenementen video opnames te maken. Dit doen zij voor de mensen die niet naar een bepaald evenement kunnen gaan, voor de korpsen om hun optreden terug te kunnen kijken en als trainingsmateriaal.

Meer informatie, kijk op korpsspot.nl