Hoe zag je carrière er tot nu toe uit bij MCC?

"Als 5 jarig meisje samen met mijn zus op de blokfluit begonnen (les van Mirjam). Later is ook ons broertje nog lid geworden, maar hij is eerder gestopt. Vervolgens een poging gedaan op de trompet. Toen overgestapt op de hoorn. Dit was allemaal nog bij de jeugd. Bij de A band verder gegaan op de hoorn en als laatste op de schuiftrombone. En dit alles in 30 jaar MCC- carrière!"

Aan welk optreden heb je de leukste herinneringen?

"Niet speciaal aan één optreden geef ik de voorkeur. Ieder optreden heeft wel weer wat, maar optredens met busritten hadden wel de voorkeur. Gezellig in de bus met elkaar lol maken. Maar ook de avondvierdaagse met daarvoor een snelle hap eten met wat muziekvrienden. En de St. Jansprocessie blijft toch ook een bijzonder optreden."

Wat heeft er ooit voor gezorgd dat je lid werd?

"Dat is eigenlijk wel heel lang geleden ;-)."

Hoe beleef je dit laatste seizoen:

"Als bijzonder: de keuze om na 30 jaar te stoppen was niet geheel gemakkelijk. Muziek maken is leuk, maar er zit ook een heel sociaal gebeuren aan vast. De sinterklaasoptredens zitten er op. En na het eind van zo een optreden denk je wel: dit was de laatste … optreden. En ja, sommige optredens hadden wel of niet mijn voorkeur. Dus bij sommige denk ik yes die hoef ik niet meer te lopen en bij andere denk ik dat is toch wel jammer hè."

Wat ga je vanaf september op maandagavond doen?

"Aan MCC denken (het is maandag, ze zullen nu dit aan het doen zijn…)"

Welk nummer zou eigenlijk in het repertoire van de A-band moeten?

"Op dit moment geen voorkeur voor een nummer. Cha cha cha de boem (al weet ik niet meer hoe je dat schrijft). Dit was jeugdsentiment. Een van de eerste nummers die ik op straat speelde met de jeugd van MCC."