Hoe zag je carrière er tot nu toe uit bij MCC?

"Mijn ‘carrière bij MCC’ is ook een beetje de carrière van de zusjes Makker. 30 Jaar geleden zijn wij samen bij Mirjam gestart met blokfluitles. --Wat me overigens nu erg van pas komt als moeder van twee dochters; het ‘maanliedje’ en ‘boer wat zeg je van mijn kippen’ zitten er nog goed in. Daarna zijn we samen doorgestroomd naar de trompet. Dat hebben wij nog aardig wat jaartjes gespeeld. Totdat er ineens vacatures kwamen voor de trombone, waar ik meteen gebruik van heb gemaakt.

Ik ben trouwens ook nog wat jaartjes tambour-maître geweest bij de jeugd. Ik mocht daar Jerica opvolgen. Op donderavond gaf ze mij les op het schoolplein. Daar zijn wij echt vriendinnetjes geworden. Tussendoor zijn wij heel wat jaartjes onderdeel geweest van de jeugdleiding en zelfs nog een tijdje exercitieles gegeven bij de jeugd. Zodoende hebben we aardig wat feestjes en werkweekenden mogen meemaken."

Aan welk optreden heb je de leukste herinneringen?

"Als ik er echt maar eentje mag kiezen, wordt dat toch onze reis naar Rusland. Nou ja een optreden… We hebben daar meerdere optredens verzorgd. De reis was een avontuur op zich. Het begon al bij de douane, waarbij het even leek of we terug in de tijd gingen. We moesten bij de controle allemaal erg stil zijn. We waren echt onder de indruk. We zijn daar op heel verschillende plekken geweest. We zijn in kindertehuizen geweest; hebben zomaar ergens op straat opgetreden, in een dierentuin geweest, concertzaal en nog een aantal andere plekken."

''Als er een nummer terug mag, dan graag Mr Bo Jangles''

Wat heeft er ooit voor gezorgd dat je lid werd?

"Geen idee, eigenlijk. Mijn ouders hebben ons bij MCC aangemeld; samen met wat andere kinderen uit de buurt. Ik hoop dat ik hetzelfde met mijn dochters zal doen over een aantal jaar!"

Hoe beleef je dit laatste seizoen?

"Het voelt heel dubbel. Het is een bewuste keuze om te stoppen zodat ik meer tijd met mijn meiden door kan brengen. Niet omdat ik het niet naar mijn zin heb. Maar ik zie er bijvoorbeeld ook naar uit om naar de Sinterklaasintocht te gaan met Bo en Floortje. Het is wel heel dubbel. Ik ben al jaren lid en het is misschien wel een way of life geworden. Ik zal het echt gaan missen. Omdat we weten dat het het laatste seizoen is, maken Paulien en ik het allemaal wel meer bewust mee. (Toch Pien?) We hebben het er vaak over op de maandagavonden. Zo van "goh weet je nog?". Ik denk dat we daarom er wel meer van genieten. Is dat raar? Misschien wel. Maar ook wel mooi.

We hebben veel leuke en bijzondere avonturen meegemaakt bij MCC. En jeetje…. Wat hebben we al die instructeurs toch aan gedaan met ons gekletst tijdens de lessen!"

Wat ga je vanaf september op maandagavond doen?

"Uhmmm, nou ik heb nog geen idee. Barcommissie? Iets wat ik anders op donderdag doe, zodat ik op de donderdag mee kan toeteren met Next. Alles kan; ik ben ergens nog wel op zoek naar iets wat met MCC te maken heeft. Het blijft toch een beetje familie."

Welke uitdaging wil je nog eens aangaan als je straks meer tijd hebt?

"Bij ons thuis was het altijd een "strijd" tussen tijd voor Tennis vs tijd voor MCC. Dus als ik die strijd ga winnen, zien jullie mij straks bij de AMV van Mirjam (grapje hoor)."