Maandag 15 juni ontvingen wij het trieste bericht dat Rob Ramselaar, oud lid en archivaris van Drum- & Showband MCC die ochtend is overleden.

Rob is in de 50er jaren via de broederschap lid geworden van MCC. Hij heeft eerst mondorgel gespeeld en is later begonnen met tamboeren. In die tijd maakten de jongens van MCC al heel wat mee op de concoursen en optredens in en buiten Laren, maar ook in het buitenland. Vooral de reizen naar Duitsland naar de Hohner fabriek (mondorgels) en naar Engeland stonden nog helder op zijn netvlies.

MCC veranderde van mondorgelclub in jachthoornkorps en nog later in de Drum- & Showband. Rob heeft de glorietijd van MCC in de 60 en 70-er jaren mee gemaakt. De prijzen op WMC Kerkrade en op vele andere concoursen. Rob ging ook les geven bij de A-band en zat in de technische commissie. Eind jaren 70 nam hij afscheid van MCC om zich meer in de Amerikaanse stijl van de muziekkorpsen te kunnen ontwikkelen.

Rob is weer betrokken geraakt bij MCC net voor het 75 jarig bestaan in 2006. MCC was toen op zoek naar oud-leden om samen met hen en de A-band het oude Kerkradenummer Netherlands on Parade nogmaals te vertonen in Laren. Rob sloot zich aan en vond in die gelegenheid het juiste moment om van een reeds sluimerend idee werkelijk te maken. Namelijk een foto archief opbouwen van de hele geschiedenis van Drum- & Showband MCC.

Voor dit jubileum wilde Rob een DVD samenstellen “75 jaar MCC”. Dit is uitgegroeid tot een drieluik.

Omdat Rob een groot deel van de geschiedenis van MCC zelf had ervaren kon hij als geen ander dit op een toegewijde manier in beeld brengen. Hij is gaan zoeken naar oude filmpjes, foto’s en krantenknipsels, heeft fotoalbums bij oud-leden opgehaald, ingescand en weer terug gebracht. Hij is een aantal keer naar het klooster van Sint Louis in Oudenbosch geweest om oud materiaal uit het archief aldaar in te scannen. Rob heeft nog met een paar broeders gesproken die wisten dat die kleine Broeder Philibertus regelmatig bezoek kreeg van “zijn” MCC.

Rob heeft de hele verzameling compleet gemaakt met het inscannen van alle krantenartikelen vanaf de oprichting in 1931 tot heden. Daarna heeft hij alles op datum gezet en gecategoriseerd naar uniform. Op deze wijze heeft hij voor Drum- & Showband MCC een archief opgezet die van onschatbare waarde is.

Naast deze archiefwerkzaamheden heeft Rob ook van diverse optredens en memorabele gebeurtenissen foto’s genomen welke gebruikt werden op de website en voor speciale promotie activiteiten.

Tevens heeft hij drie jubileumtaptoes, een aantal concerten in Singer en diverse showrepetities en –optredens gefilmd. Van de taptoes en concerten heeft Rob films gemonteerd welke op DVD zijn uitgegeven.

Rob is gedurende een periode van ruim 10 jaar iedere dag bezig geweest met zijn zoektocht naar oud MCC (beeld)materiaal. Ook het monteren van de films tot een verkoopbare DVD nam heel wat vrije tijd in beslag.

We betreuren het zeer dat Rob zijn ziekte niet heeft kunnen overwinnen. We zullen hem enorm missen en wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte bij de verwerking van dit verlies. Het bestuur van MCC is hem zeer dankbaar voor hetgeen hij voor de vereniging heeft gedaan.

In Memoriam Rob Ramselaar

4 gedachten over “In Memoriam Rob Ramselaar

 • 16/06/2020 om 18:57
  Permalink

  Het was een geweldige begaafde slagwerker waar ik veel van geleerd heb ik ben trots dat ik met Rob 4 maal naar het WMC ben geweest. Ik zal hem missen.
  Rob Bedankt.

  Beantwoorden
 • 18/06/2020 om 09:24
  Permalink

  Rob was een geweldige vent. MCCer in hart en nieren. Altijd aanwezig ,maar nooit op de voorgrond. Had altijd oog voor nieuwe jonge tamboers welke hij met raad en daad terzijde
  stond. Naast MCC had hij ook nauwe kontakten met Beatrix in Hilversum waar hij ook zeer gewaardeerd werd.
  Ook zijn latere werk voor het archiveren van alle successen van MCC heeft hem veel waardering opgeleverd . Ik heb hem al heel vroeg , als jochie, leren kennen.
  Ook Anneke (mijn vrouw) had altijd een zwak voor Rob.
  Een geweldige vent is niet meer onder ons, Anneke en ik wensen de familie veel wijsheid in de komende tijd, en met de wetenschap dat hij in gouden analen van MCC altijd herinnert zal blijven.

  Ser Timmerman, (oud lid)

  Beantwoorden
 • 18/06/2020 om 09:51
  Permalink

  RUST ZACHT ROB RAMMELAAR

  Nu ben je bij je oud collega die al bijna 32 jaar daar is !!! Mocht hem daar zien geef een dikke huk en zegt alles gaat goed daar beneden !!!!

  Beantwoorden
 • 02/11/2020 om 14:42
  Permalink

  een heel fijne herinnering aan die goede oude tijd bij MCC te Laren Rob was een vrolijke noot
  in de band
  Hij blijft in mijn gedachten

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.