Donderdag 27 juni bereikte ons het bericht dat die avond ons lid René van der Geest is overleden. René heeft de strijd die hij vanaf begin dit jaar aan moest gaan moedig opgepakt, ondanks dat tevoren vast stond dat hij niet zou winnen. Ons diepe medeleven gaat uit naar zijn vrouw Karin, zijn zoon Melle en zijn familie.

We hebben René leren kennen als een vrolijk en enthousiast lid van onze vereniging. Karin, toen nog zijn vriendin, werd in 1984 lid van MCC. Hierdoor moest hij haar op donderdagavond en zaterdagmiddag steeds missen. Om dat op te lossen is René in 1985 ook lid geworden. De A-band was toen vol in voorbereiding op deelname aan de marswedstrijden van het WMC in Kerkrade. Hij viel meteen midden in een hele drukke periode. René is begonnen als tamboer, maar moest na 1,5 jaar vanwege gezondheidsredenen overstappen op de schuiftrombone.

Volgens eigen zeggen heeft René een toptijd gehad als trombonist bij MCC. Vooral in de negentiger jaren toen hij samen met Peter en Barend het front van de A-band vormde. Ook heeft hij genoten van zijn tijd bij het dweilorkest “de Zakkewassers”.

Zijn lidmaatschap van de A-band bleek hem een tweestrijd op te leveren. Hij vond het geweldig om muziek te maken, maar de zenuwen die vooral bij een showoptreden de boventoon gingen voeren begonnen hem steeds meer parten te spelen. Uiteindelijk is dat ook de reden geweest waarom hij na 18 jaar in 2003 is gestopt bij de A-band.

René wilde echter absoluut verbonden blijven met de club. Hij zegde daarom z’n lidmaatschap niet op, hij ging verder als contributie betalende barman en vrijwilliger.

Je deed nooit tevergeefs een beroep op hem, hij hielp met alles mee, mits zijn werk bij de KLM het toeliet. Zijn wisselende diensten waren soms spelbreker, maar zodra het kon hielp hij o.a. mee met kranten halen, opbouwen en afbreken van decors bij feestjes, achter de bar staan op het MCC Plein en als lid van het kernteam bij de taptoes.

René was een gezelligheidsman. Hij hield van samenzijn met vrienden en van de feesten en activiteiten van MCC. Als hij maar wat kon doen dan was het goed. Stil zitten was niks voor hem. Altijd een helpende hand, altijd klaar staan voor iedereen.

We kunnen niet geloven dat hem dit lot moest treffen. Een half jaar na de vernietigende mededeling is hij al niet meer onder ons.

We gaan René ontzettend missen en wensen Karin en Melle heel veel sterkte tijdens de meer dan moeilijke periode die voor hen ligt.

Leden en bestuur
Drum- & Showband MCC

In Memoriam René van der Geest

5 gedachten over “In Memoriam René van der Geest

 • 29/06/2019 om 07:51
  Permalink

  Jeetje ik hoorde dit bericht van de week pas wat triest om dit te horen gecondoleerd.

  Heel veel sterkte voor familie en vrienden.

  Vr groeten Ilse Honing van Zomeren
  (Oud lid MCC)

  Beantwoorden
 • 29/06/2019 om 08:03
  Permalink

  Karin, Melle, familie en alle vrienden van MCC gecondoleerd met dit grote verlies. Heel veel sterkte gewenst voor de komende tijd.

  Beantwoorden
  • 29/06/2019 om 18:15
   Permalink

   Woorden schieten tekort… een bijzonder mens is jullie ontvallen…
   Heel veel sterkte voor Karin en Melle, verdere familie en alle MCC’ers!!!
   Hartelijke groet, Mariëlle
   (Oud MCC’er tot 2009)

   Beantwoorden
 • 29/06/2019 om 14:45
  Permalink

  Wat is dit een vreselijk triest bericht. Ik heb René als beginnend tamboer nog meegemaakt
  Zijn overstap naar de schuiven was logisch, en het drietal schuiven een legendarisch trio. Ik wens Karin en Melle, en natuurlijk heel MCC veel strekte. Een fantastisch mens is heengegaan, fantastische herinneringen blijven.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.