Afgelopen dinsdag 31 oktober is Joke Klarenbeek op 84 jarige leeftijd overleden. Joke was de echtgenote van ons ere-lid Jaap Klarenbeek en zelf zo’n 60 jaar als vrijwilligster verbonden aan Drum- & Showband MCC.

Joke is haar loopbaan bij MCC begonnen met allerlei ad hoc activiteiten zoals het helpen bij feestjes, optredens, bonnen of oliebollen verkopen, op rommelmarkten staan, kleedjes en handdoeken wassen en het schoonmaken van het oude verenigingsgebouw. Al snel kwam daar, vanwege haar achtergrond als coupeuse, het onderhoud van onze uniformen bij. Dat vond Joke leuk werk. Het is daarbij altijd haar streven geweest om ieder spelend lid er tot in de puntjes verzorgd bij te laten lopen.

Vanaf 1980 heeft Joke het beheer van de uniformen volledig op zich genomen en had ze de zorg voor zowel het A-band uniform als het uniform van Jong MCC. Gedurende deze jaren heeft ze eigenhandig de uniformen onderhouden, op maat gemaakt en aangemeten bij alle leden van MCC. Vooral bij de kinderen moest ze vaak zeer inventief zijn om een en ander passend te houden tijdens de groei van het kind.

Joke heeft het proces van het nieuwe uniform voor de A-band in 1987 intensief mogen begeleiden. In nauw overleg met de heer Smits heeft ze gezorgd voor een mooi maar vooral flexibel uniform. De heer Smits had veel respect voor haar inbreng gedurende dit proces, met name haar praktische oplossingen. Hij wist dat zij gedurende de levensduur van het uniform voor meerdere uitdagingen zou komen te staan.

Joke had ook een speciale band met broeder Philibertus, één van de mede oprichters van MCC. Tot aan zijn overlijden onderhield Joke via het schrijven van brieven contact met hem. Ook zorgde ze voor onderdak voor hem op het moment dat hij zijn vereniging bezocht, bijvoorbeeld tijdens jubileum vieringen of presentatie van een nieuw uniform.

Jaap en Joke Klarenbeek hebben in 2006 het MCC schilderij “Na de mars”, geschilderd door Willem Dooyewaard, als jubileum cadeau voor het 75 jarig bestaan van MCC, laten schoonmaken en voorzien van een nieuwe lijst. Daarna heeft het schilderij nog een aantal jaar in de oude Schering & Inslag gehangen. In het nieuwe muziekcentrum was helaas geen plaats meer voor het schilderij en daarom hangt het nu op een prominente plek in het Brinkhuis.

Tot vorig jaar heeft Joke met haar zoon en schoondochter nog de lunch verzorgd voor de A-band tijdens de Sint Jansprocessie. Deze taak heeft ze dit jaar netjes overgedragen zodat de leden ook in de toekomst niks tekort komen op Sint Jan.

Vanaf het moment dat Joke met MCC in aanraking kwam heeft ze alles wat in haar vermogen lag gedaan voor de vereniging. Haar hele gezin is lid of lid geweest van MCC en dat was belangrijk voor haar en voor haar man Jaap. Het is bijzonder dat Joke ook na het overlijden van Jaap bij alle activiteiten aanwezig was en dat ze dan ook met iedereen nog een gezellig praatje hield. We zullen haar verhalen, gulle lach en kritische noot missen.

Het bestuur, leden en instructeurs wensen Edwin, Annemarie, David en Jennie en hun gezinnen heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

In Memoriam – Joke Klarenbeek-Kitselaar
Getagd op:             

3 gedachten over “In Memoriam – Joke Klarenbeek-Kitselaar

 • 02/11/2023 om 18:03
  Permalink

  Wat een heerlijk mens was het en wat heeft ze veel gedaan en betekend voor MCC.
  Gecondoleerd en veel sterkte met dit verlies familie en vrienden.

  Beantwoorden
 • 02/11/2023 om 18:24
  Permalink

  Mijn dank is groot. Ik zou graag willen toevoegen hoeveel MCC ons ook gegeven heeft als gezin. We hebben het daar vaak over, en zal altijd een deel van Edwin en mij blijven.

  Beantwoorden
 • 04/11/2023 om 17:35
  Permalink

  Een mooi mens was Joke… met vaak liefst een meetlint rond haar hals en desnoods met spelden in de aanslag werden de maten voor de uniformen opgemeten. Een mooi mens is heengegaan waar MCC veel dank aan verschuldigd is, gelukkig is dit bij leven dikwijls voelbaar gemaakt aan haar.

  Nu weer bij haar Jaap. Rust zacht Joke.

  Veel sterkte voor de kinderen en kleinkinderen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.