Vandaag ontvingen we het trieste bericht dat op dinsdagavond 1 december ons ere-lid Jaap Klarenbeek op 81 jarige leeftijd is overleden. Jaap was 63 jaar lid van Drum- & Showband MCC en heeft tot en met een paar weken geleden bij zijn club gespeeld.

Jaap is in 1957 door zijn collega timmerman met MCC in aanraking gekomen. Jaap is begonnen met pauk en daarna over gegaan op de kleine trom. Na enkele jaren wilde hij een blaasinstrument uit proberen en is hij begonnen op de jachthoorn zonder ventielen.

Uiteraard was Jaap aanwezig bij alle grote successen die de A-band vierde in die tijd. Zelfs de dag na z’n trouwdag in 1962 was hij samen met z’n vrouw Joke van de partij bij het marsconcours in Kerkrade.

Op het moment dat MCC overging op instrumenten met ventielen en er vanaf muziek gespeeld moest worden, is Jaap terug gegaan naar de tamboers, dit keer op de bekkens. Inmiddels liep MCC in de "rode" pakken, het is begin 70-er jaren. Enige tijd later is Jaap overslag gaan spelen.

Zijn laatste twee seizoenen bij de A-band speelde hij weer op de bekkens. In het jaar dat Jaap 65 werd is hij met “pensioen” gegaan. Het bestuur maakte hem bij zijn afscheid in 2004 Ere-lid van de vereniging.

Toen MCC in 2006 een Oud-leden band samenstelde voor het 75 jarig jubileum twijfelde Jaap geen moment. Hij haalde z’n jachthoorn  tevoorschijn en speelde mee. Vanaf 2010 werd hij weer officieel spelend lid bij MCC Next, tot op de dag van zijn overlijden.

Jaap miste nooit een repetitie of een optreden, kwam altijd op tijd en zette zich voor de volle 100% in.

MCC hoorde bij Jaap en zijn gezin, en het hele gezin hoorde bij MCC. Jaap z’n vrouw Joke heeft al die jaren als vrijwilliger hand en spandiensten verleend bij de vereniging, voornamelijk bij het onderhoud van de uniformen. Zijn zonen Edwin en David zijn beide gestart bij MCC, hebben daarna hun eigen muzikale keuzes gemaakt en zijn de laatste jaren weer samen met hun vader lid van MCC Next. Ook de schoondochters Annemarie en Jennie zijn lid geweest van de A-band van MCC.

Jaap, en zijn hele gezin, deden altijd aan alles mee wat de vereniging organiseerde. Je deed nooit tevergeefs een beroep op hem, hij wilde altijd mee helpen, zolang het maar in elkaar getimmerd moest worden of geschilderd. Tevens was hij vaste hulp bij het ophalen van oud papier voor de vereniging. Jarenlang stond hij iedere derde dinsdag van de maand dozen te stapelen in een containerwagen. Het is ondoenlijk om al zijn werkzaamheden voor de vereniging op te noemen.

Jaap vroeg zich in 1991 tijdens het Interfjuuw af hoe lang hij nog mee zou mogen spelen. Hij was toen de oudste van de band, maar hij voelde zich nog jong. Gelukkig hebben we nog heel lang van hem mogen genieten en heeft hij tot op hoge leeftijd mogen spelen bij zijn club.

MCC gaat deze stille kracht enorm missen. Een verenigingsman waar je zuinig op wilt zijn.

Het bestuur, leden en instructeurs wensen zijn vrouw Joke, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

In memoriam Jaap Klarenbeek
Getagd op:         

8 gedachten over “In memoriam Jaap Klarenbeek

 • 02/12/2020 om 20:55
  Permalink

  Wat ontzettend mooi geschreven. Dank je wel. Dit is heel waardevol.
  Dikke kus van Edwin en Annemarie

  Beantwoorden
 • 02/12/2020 om 21:17
  Permalink

  Een markante, eigenzinnige, maar geweldige man. We zullen hem missen. Mooi stuk Marjet.

  Beantwoorden
 • 02/12/2020 om 22:19
  Permalink

  Sterkte en gecondoleerd voor familie en vrienden mooi geschreven.

  Beantwoorden
 • 03/12/2020 om 21:32
  Permalink

  Een mooie vrolijke man die zeker gemist gaat worden bij velen.
  Heel veel sterkte met dit verlies

  Beantwoorden
 • 04/12/2020 om 21:15
  Permalink

  Soms kom je mensen tegen die iets in je bewegen.
  Zij raken iets aan, waar je nog nooit bij stil hebt gestaan.

  Met liefde, Mirjam.

  Beantwoorden
 • 05/12/2020 om 08:50
  Permalink

  Wat heb je dit mooi gedaan Marjet, iets om heel trots op te zijn, dank je wel. Jaap had 3 belangrijke dingen.
  1 Zijn gezin
  2 Zijn huis
  3 M.C.C.

  Beantwoorden
 • 05/12/2020 om 15:43
  Permalink

  Gecondoleerd namens mij en mijn vader
  Sterkte met dit verlies

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.