Zaterdag 4 januari is het nieuwe jaar voor MCC gestart met een gezellige Nieuwjaarsbijeenkomst. In het Muziekcentrum Schering & Inslag waren de leden van de A-band, MCC Next van Sustento bijeen om te toasten op een muzikaal 2020!

 

Voorzitter Mark Limburg opende het jaar met zijn eerste officiële toespraak waarin hij allereerst een aantal gebeurtenissen uit 2019 memoreerde. De (oud)leden de ons ontvallen zijn, de veranderingen binnen het bestuur en het instructieteam en de leuke optredens. 2019 is een opmaat naar een groter en beter MCC. Mark sprak de ambitie uit om van Jong MCC weer een marcherende jeugdband te maken inclusief nieuw uniform. De A-band gaat hard werken aan een kwaliteitsslag en uitbreiding van instrumentarium en leden. In 2020 zullen zij gaan deelnemen aan de NK Mars in Spakenburg op zaterdag 20 juni, dit als voorbereiding op deelname aan de marswedstrijden van het WMC in 2021. MCC Next zal op het Vriendenconcert op zondag 8 maart hun nieuw tenue tonen.

Fotoalbum

Het eerste evenement van het jaar vindt plaats op zaterdag 25 januari. Er wordt dan een workshop gegeven door Rob Balfoort aan de leden van de A-band. Aan het einde van de middag, om 16.30 uur wordt een klein concert gegeven voor belangstellenden. Onder leiding van Rob zullen de leden dan laten horen wat zij die dag hebben ingestudeerd. Rob is een bekende dirigent en componist. De A-band zal met een nummer van zijn hand, Splash, deelnemen aan de NK Marswedstrijden in juni dit jaar. U bent van harte welkom om te komen kijken en luisteren op zaterdag 25 januari.

Mark deed ook een oproep voor vrijwilligers. Een vereniging heeft vrijwilligers nodig om alle activiteiten op rolletjes te laten verlopen. Bijvoorbeeld bij de dagelijkse gang van zaken tijdens repetities, begeleiding van optredens, ophalen van oud papier, maar ook op projectbasis zoals bij de organisatie van de Jubileumtaptoe in 2021. Het bestuur heeft vele en mooie ambities, maar kan niet zonder "handjes". De vrijwilligers van MCC hebben hulp nodig. Het zou fijn zijn als zij de taken wat meer kunnen verdelen. Heeft u interesse? Laat het ons weten, kom eens kijken en praten op een maandag- of donderdagavond. Of bijvoorbeeld op zaterdag 25 januari tijdens de workshop.

Het belangrijkste voor MCC is echter een goede buiten oefen locatie. De A-band moet nog steeds, met gevaar voor eigen leven, oefenen op het parkeerterrein bij het Muziekcentrum. Zij lopen dan op de nauwelijks verlichte weg langs de parkeerplaatsen. Eén van de vrijwilligers staat dan bij de ingang van het parkeerterrein om de automobilisten te waarschuwen voor de marcherende band. Dit is verre van ideaal. Hiervoor moet in 2020 een acceptabele oplossing gevonden worden.

Leden en bestuur van MCC gaan met vertrouwen de toekomst tegemoet en wenst iedereen een goed en gezond Nieuwjaar!

Gezellige Nieuwjaarsbijeenkomst
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.