De geschiedenis van MCC begint op 17 oktober 1931. Broeder Sebastianus, docent aan de R.K. Jongensschool richt op die dag de R.K. MondorgelClub Crescendo op. De belangstelling voor MCC groeit in de loop der jaren en daarmee ook de vraag naar andere instrumenten. Naast de oprichting van een tamboerkorps sluiten bazuin-blazers zich bij MCC aan. Vaak telt de club meer dan honderd leden die allemaal met veel enthousiasme muziek maken.

Vele optredens worden in Laren, elders in het Gooi en ver daar buiten verzorgd. Niet zelden komt MCC thuis van concoursen met ere prijzen.

In 1958 presenteert MCC zich voor het eerst in een gala uniform. In 1960 besluit MCC de mondorgels te vervangen door Jachthoorns.

De naam van de vereniging wordt enkele keren aangepast. Eerst in Tamboer- en Trompetterkorps MCC, later in Jachthoorn- en Trompetterkorps en nog één keer in het huidige Drum- & Showband MCC.

Vanaf 1962 doet MCC vijf keer mee aan de marswedstrijden tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Tot drie keer toe behalen zij daar het nationaal kampioenschap op de marswedstrijden en worden ze tweede op de wereldranglijst.

Vanaf 2006 organiseert MCC één keer in de vijf jaar haar jubileumtaptoe in Laren. Een groots evenement wat inmiddels naam begint te maken in de drum- & showwereld. In 2011 is de taptoe op de zesde plaats geëindigd bij de verkiezingen van Taptoe van het jaar, jaarlijks georganiseerd door korpsmuziek.nl. Tijdens de taptoe van 2016 heeft de A-band haar nieuwe uniform gepresenteerd.