In het kader van zijn kennismakingsronde met de diversiteit van Laren bracht Burgemeester Nanning Mol gisteravond een bezoek aan Drum- & Showband MCC in het Muziekcentrum Schering & Inslag.

Met het bestuur van MCC heeft de heer Mol gesproken over de mogelijkheden binnen de vereniging met betrekking tot het volgen van muzieklessen, op welke instrumenten gespeeld kan worden en wat het repeteren van exercitie en show inhoudt. Met name bij dit laatste loopt de verenging tegen beperkingen aan. Bij het Muziekcentrum is (nu nog) niet een goede buitenruimte om te kunnen repeteren. En dat terwijl de A-band voor de uitdaging staat om op 20 juni deel te nemen aan de Nationale Marswedstrijden. MCC zou heel graag gebruik willen maken van het parkeerterrein bij het Muziekcentrum. Met enige aanpassingen zou dit heel goed te realiseren zijn.

Er is ook alvast een doorkijkje gegeven naar volgend jaar. Dan zal aan het einde van de feestweek de jubileumtaptoe weer georganiseerd worden. MCC is nu volop bezig met het screenen van de mogelijkheden en het maken van plannen. Er zijn al vele ideeën om er een grote happening van te maken en vooral de muzikale kant van Laren een podium te geven.

Daarna heeft de burgemeester een kijkje genomen bij de diverse lessen die gegeven worden. Hierbij is hem natuurlijk aangeboden om ook een muziekinstrument ter hand te nemen. De heer Mol ziet zichzelf echter liever in de rol van “Muziekconsument” en zal zeker komen kijken bij de muziekevenementen die binnen de vereniging georganiseerd worden. MCC heeft recentelijk besloten om de saxofoon toe te voegen aan het instrumentarium. Hiermee hoopt de band nog meer leden aan te trekken en de muzikale klank te versterken.

Het eerste muziekevenement zal plaatsvinden op zondag 8 maart in het Muziekcentrum Schering & Inslag. Dan organiseert MCC Next hun gratis toegankelijk vriendschapsconcert. Dit jaar is de muziekvereniging Nardinck uit Naarden te gast. Ook met Nardinck heeft MCC goede contacten, de bands komen elkaar vaak tegen bij het inhalen van avondvierdaagsen en carnavalsoptochten. De zaal is open vanaf 13.00 uur. In de pauze en na afloop kunt u gezellig een kopje koffie of een drankje drinken en andere muziekliefhebbers ontmoeten.

Burgemeester bij MCC
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.