Vorig jaar zomer heeft Erwin van den Berg aan de vereniging meegedeeld te zullen stoppen als voorzitter van Drum- & Showband MCC. Afgelopen donderdag, 28 maart is tijdens de Algemene Ledenvergadering officieel afscheid van hem genomen.

Erwin heeft destijds Bert Noij opgevolgd. In de 10 jaar dat hij aan het roer heeft gestaan heeft hij de vereniging o.a. door de verhuizing van de oude Schering & Inslag naar het nieuwe Muziekcentrum geloodst. Een onzekere en ook spannende periode die zorgvuldig is aangepakt.

“Het leukste van MCC is dat er altijd wel iets georganiseerd wordt” aldus Erwin. De bekendste zijn de jubileum taptoes en de concerten in Singer, maar ook op het MCC Plein op Koningsdag was Erwin helemaal in z’n element. De presentatie van het nieuwe uniform van de A-band vond hij de kers op de taart van zijn tijd als voorzitter.

Erwin had graag de voorzittershamer willen overdragen, maar helaas is er nog geen goede kandidaat gevonden. Gerard Heerschop neemt voorlopig zijn taken waar.

Het bestuur heeft ook afgescheid genomen van Mirjam Hamel en Lilian Beumers. Mirjam heeft ruim 20 jaar in het bestuur gezeten en heeft een groot deel van die tijd de jeugdzaken behartigd. Haar taken worden over genomen door Joyce Distelblom. Mirjam blijft wel actief bij Jong MCC.

Het bestuur gaat voorlopig verder met vijf leden. De twee vacatures worden nog niet ingevuld. Men wil kijken of een vijfkoppig bestuur ook voldoende kan zijn om de vereniging te leiden. Naast het bestuur zijn nog diverse commissies actief, ieder met een specifieke opdracht.

De grootste uitdaging waar de vereniging nu voor staat is het vinden van een goede buiten oefen ruimte waar de leden exercitie en showlessen krijgen. Nadat het schoolplein van de Binckhorst waar MCC zo’n 75 jaar gebruik van heeft gemaakt, een herinrichting heeft ondergaan is de band zoekende naar een geschikte vervangende ruimte.

Afscheid Erwin van den Berg
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.