Haren (B) | 25 februari 2024

Onder een stralend zonnetje vond afgelopen weekend de jaarlijkse carnavalsoptocht plaats, georganiseerd door de carnavalsvereniging "Koninklijke Ridders van de Katteköp" in Haren, België. De optocht, bestaande uit maar liefst 50 kleurrijke wagens, ging van start in Wildooie en trok vervolgens door de pittoreske dorpen Pringen en Haren, Door wegwerkzaamheden kon het vierde dorp Bommershoven dit jaar niet worden bezocht.

De vrolijke stoet werd aangevoerd door de A-band. De optocht had een indrukwekkende lengte van ongeveer 10 kilometer door het mooie Belgische heuvellandschap. Gelukkig zaten er wel wat rustpuntjes in de tocht.

Langs de route was het in de dorpen een gezellige drukte, waar de inwoners zich verzamelden om de kleurrijke parade te aanschouwen. De bewoners waren gul in het geven aan de collecterende jongeren, die met enthousiasme geld inzamelden voor de financiering van de optocht voor het volgende jaar.

Met deze geslaagde editie van de Carnavalsoptocht kijken de deelnemers en toeschouwers al uit naar volgend jaar, waar de Koninklijke Ridders van de Katteköp ongetwijfeld opnieuw zullen zorgen voor een bruisend en kleurrijk spektakel in Haren.

A-band in lange Carnavalsoptocht Haren
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.