De A-band loopt al weer voor de derde keer mee in een Rosenmontagsoptocht in Duitsland. Dit keer de grote optocht in Bonn. Het is een hele eer om hieraan deel te mogen nemen.

’s Morgens vroeg ging de A-band samen met de begeleiders en een aantal fans met de bus op pad richting Bonn. De weersvoorspellingen waren niet heel gunstig, daarom hadden de Duitse organisaties al besloten dat de paarden met wagens niet mee zouden lopen in zowel Keulen als Bonn, het zou deze dag hard waaien.

Aangekomen in Bonn mochten we ons omkleden in de brandweerkazerne. Vervolgens bracht de buschauffeur ons een stukje op weg naar het beginpunt van de route en konden we even inspelen en stemmen. Daarbij vlogen de petten ons al om de oren en moest menig A-band lid een sprintje trekken om z’n hoofddeksel te redden.

We zaten lekker voorin in de optocht, dat is gunstig qua wachttijd. Het publiek was in grote getale aanwezig en ondanks de hevige stortbui aan het begin van de optocht stonden ze vol enthousiasme feest te vieren en iedereen aan te moedigen. Het meest belangrijke element is nog altijd het snoepgoed wat rondgestrooid wordt, dat maakt van iedere volwassene weer even een klein kind. Zonder gene wierpen ze zich voor de band om dat ene zakje snel nog even op te rapen. Onze begeleiders hadden het er maar druk mee.

Het was weer een barre tocht, zo’n 9 kilometer lopen met hele kleine pasjes. Het publiek zorgt er gelukkig voor dat je er doorheen komt. Van begin tot het eind staan mensen verkleed langs de route. Zodra je een klein stukje show laat zien gaan ze direct applaudisseren. Het is zo leuk om gedurende het optreden dit soort response te krijgen van de toeschouwers.

Het was een gezellige dag en wie weet tot volgend jaar.

A-band in Bonn
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.