Zaterdag 5 november gaan we voor de tweede keer mee doen aan een showwedstrijd, dit keer in Schiedam. Nog steeds, zoals ik dat uit het verleden ook ken, is het deelnemersveld aan de marswedstrijden groter dan die van de showwedstrijden. Het is altijd leuk om te zien wat voor show de collega verenigingen brengen en om enigszins nog een stukje competitie te hebben, en dat wordt lastig als er in totaal maar vier showkorpsen mee doen, waarvan twee in onze klasse uitkomen. Dit staat in schril contrast met de 23 muziekverenigingen die mee doen aan het mars gedeelte. Ons hoofddoel voor deze wedstrijd is om te kijken of de jury de kleine verbeteringen in onze show ziet en wat ze er van vinden.

We zijn hard aan het werk om de details goed uit te voeren en dat vergt veel discipline. Vooral van onszelf. Door de vereniging wordt heel veel georganiseerd om goed te kunnen oefenen. MCC maakt hier budget voor vrij, en wij als leden moeten de tijd er voor vrij maken. En uiteraard alles aanleren, onthouden, uit ons hoofd kennen, uitvoeren zoals gewenst en dat iedere keer weer opnieuw. Hulpmiddelen hiervoor zijn, naast de voor muzikanten bekende bladmuziek, de ‘dot-sheets’, pen en notitieboekje.

Onmisbare hulpmiddelen voor het instuderen van de show
Onmisbare hulpmiddelen voor het instuderen van de show

De dot-sheets komen uit het computer programma waarin onze show is geschreven. Animatie muzikanten lopen de show op de muziek die er bij gespeeld moet worden. Een prima hulpmiddel om te kunnen zien wat de ontwerper voor ogen heeft gehad. Per spelend lid wordt een A4tje uitgegeven waar exact op staat van waar naar waar je moet lopen en in hoeveel tellen. Hiermee lopen we tijdens het oefenen rond in het speelveld en voeren een soort van zeeslagje uit, het welbekende spel van vroeger. Je loopt van twee-achter-H-op-35 naar twee-achter-F-op-50, althans zo start mijn aandeel in de show.

Vandaag zijn we de hele dag  in de Dudok sporthal in Hilversum aan het werk geweest. We moeten nu van alleen lopen via de coördinaten, naar het bewust maken van de figuren. Waar sta je in het veld, hoe sta je ten opzichte van je buurman, zie je een lijn, cirkel of is het chaos. Bij de laatste weet je zeker dat het niet goed is.

Er is van 10 tot half 4 hard gewerkt. Het viel niet mee om zo lang geconcentreerd bezig te zijn. Er zijn heel veel aanwijzingen gegeven door onze drie instucteurs. Soms duizelt het je allemaal een beetje. Hopelijk komt alles op het juiste moment weer boven als we maandagavond bij de Hockey het geheel nog een keer doornemen.

We gaan ervoor zaterdag!

Show oefenen in Dudok Arena Hilversum
Kom jij de A-band versterken op de hoorn, trompet of trombone?

 

Voorbereiden op de wedstrijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.