Hier is hij dan, mijn eerste blog over mijn belevenissen bij MCC. Best spannend, maar goed ik had me voorgenomen iets meer aan PR te gaan doen voor mijn club, dus bij deze.

Wie ben ik? Ik ben lid van de A-band van Drum- & Showband MCC. Ik speel bekkens, zit in de Muziek- & Showcommissie, houd de website, de Facebook- en twitterpagina bij en ben net gestopt met 30 jaar bestuur. Tijd om achterover te leunen? Welnee, gewoon weer met wat nieuws beginnen.

Vorig jaar hebben wij, de leden van de Muziek- & Showcommissie, ons voorgenomen om MCC weer te laten deelnemen aan het Wereld Muziekconcours (WMC) te Kerkrade. MCC heeft daar een rijke historie liggen op het gebied van marswedstrijden. De A-band heeft echter nog nooit op het WMC aan de showwedstrijden mee gedaan. En daar komt nu hopelijk verandering in.

Om dit doel te bereiken is een nieuwe show geschreven vol met nieuwe elementen, althans voor ons dan. Deze show werd voor het eerst gelopen tijdens onze eigen jubileumtaptoe op 7 mei 2016, en daarna voor het eerst voorzien van commentaar door een deskundige jury tijdens het ODSC in Assen. De eerste verbeter ideeën waren geboren.

Inmiddels is de inschrijving bij het WMC een feit en zijn we in afwachting van het bericht of we daadwerkelijk mogen deelnemen. Best spannend.

Ons derde showoptreden tijdens de Taptoe voor KiKa op Urk kwam niet geheel goed uit de verf. Voor een deel waren de slechte weersomstandigheden en de weerklank op het veld hier debet aan. Maar op de film zijn genoeg individuele verbeterpuntjes te zien.

Wel is het heel wrang om na deze taptoe voor KiKa uit de media te moeten vernemen dat de korrels waarmee kunstgrasvelden worden ingestrooid kankerverwekkend kunnen zijn. Speciaal kinderen lopen een hoog risico omdat zij vaker over de grond rollen dan de volwassen voetballers. En wij waren die avond juist heel blij dat de taptoe op een kunstgrasveld werd gehouden. Dit betekende voor ons nou juist minder struikel gevaar.

Ook het WMC in Kerkrade wordt op een strak kunstgrasveld gehouden. Ben benieuwd hoe ze daar verder mee omgaan. Na de taptoe op Urk vonden we op onze slobkousen en zelfs op de instrumenten de korreltjes ook terug. Niet alarmerend, maar wel stof tot nadenken.

Taptoe Urk

 

Van je hobby een blog maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.