MCC Next

Naar aanleiding van het 75- jarig bestaan van Drum- & Showband MCC hebben de oud-leden weer even geproefd aan het muzikantenbestaan. Hier is MCC Next uit voorgekomen. Een aantal enthousiaste leden die in het winterseizoen twee maal per maand repeteren voor leuke podium optredens, zoals de door MCC zelf georganiseerde en zeer succesvolle Singer concerten. Er is nog steeds animo voor deze karakteristieke sound zowel bij het publiek als bij de leden zelf.

Onder de bezielende leiding van dirigent Wouter van Luttervelt repeteert MCC Next elke eerste en derde donderdag van de maand, van oktober tot en met april. Wouter heeft in 2019 het dirigentenstokje van Cees Bus over genomen. Cees is jaren muzikaal leider geweest van de A-band van MCC en heeft vanaf 2006 voor MCC Next gestaan.

MCC Next is een concertorkest dat bestaat uit trompetten, jacht- en ventielhoorns, schuiftrombones, baritons, sousafoons en een slagwerkgroep. We gaan er van uit dat u zelf over een instrument beschikt. Voor het slagwerk kan gebruik gemaakt worden van het instrumentarium van de vereniging.

Heeft u wel eens een instrument bespeeld en kriebelt het nog steeds, kom dan eens kijken op één van de repetitieavonden van MCC-Next.

Vriendschapsconcert

Drum- & Showband MCC organiseert jaarlijks op een zondagmiddag in maart het traditionele en gratis toegankelijke Vriendschapsconcert in het Muziekcentrum Schering en Inslag.

Tijdens dit concert treedt MCC Next op samen met een andere vereniging. Voor dit concert is reeds eerder samenwerking gezocht met o.a. Accordeon vereniging Aurora, Beatrix Brass, PVO uit Soest, het mannenkoor De Speuit uit Laren, ViJos Plus uit Bussum, de Egerländer Muzikanten uit Hilversum en het Fanfare-Orkest LEO uit Hilversum.

Het Vriendschapsconcert 2024 vindt plaats op zondag 12 mei. >> meer informatie


Belangrijke informatie
  • Repetities: Op eerste en derde donderdaggavond tussen 20.00 - 22.15 uur, van september t/m mei
  • Waar: Muziekcentrum Schering & Inslag, Eemnesserweg 15a in Laren
  • Muziek: oude A-band muziek en evergreens
  • Activiteiten: concertoptredens, serenades, zomer BBQ, Kerstdiner
  • Contributie: € 80,-- per seizoen (september t/m mei)
  • Informatie: secretariaat@mcclaren.nl