Basisopleiding A-band

Vanaf 13 jaar kun je starten met de basisopleiding voor de A-band. Deze opleiding wordt geheel afgestemd op je kennis en ervaring met muziek. Je krijgt exercitie en showlessen en je start met het instuderen van de A-band muziek. Kun je nog geen instrument bespelen, dan is dat je eerste doel!

Kom je vanuit de muziekopleiding van Jong MCC of heb ergens anders al een muziekinstrument leren bespelen, dan loop je al snel mee met de straatoptredens.

Bij de A-band kun je kiezen uit trompet, trombone, hoorn, saxofoon, bariton, sousafoon, base drum, snare en symbals.

De A-band

De A-band bestaat uit leden van 15 jaar en ouder. Per jaar verzorgen zij ongeveer 25 optredens bij verschillende evenementen. Het repertoire bestaat uit populaire en herkenbare muziek in een juiste mix voor jong en oud. Tijdens optochten worden straatshows gelopen en binnenkort wordt gestart met een nieuwe taptoeshow.

De combinatie van een breed repertoire, een afwisselende show, en een perfecte uitstraling, maakt Drum- & Showband MCC tot een publiekstrekker. Zowel de show als de muziek wordt, in samenwerking met de leden, zelf geschreven en ontwikkeld. Hierdoor heeft het repertoire een eigentijdse en frisse uitstraling.

De A-band oefent op maandagavond in het Muziekcentrum Schering & Inslag. Voor showrepetities maakt de band gebruik van binnen- of buitenlocaties elders.

Join the Band!

De A-band is op zoek naar versterking bij de blaassectie. Speel je saxofoon, hoorn, schuiftrombone, trompet of cymbals, of wil je dat graag leren, kom dan op maandagavond vrijblijvend een kijkje nemen! We maken graag kennis met je.

Uiteraard ben je ook welkom om één van de andere instrumenten bij ons te komen spelen.

Kijk op onze wervingspagina: Join the Band, durf jij?


Instructieteam

Roel van Raaij

Roel is de dirigent van de A-Band van Drum- & Showband MCC Laren. In het dagelijks leven is Roel Senior beleidsmedewerker Ministerie LNV en voorzitter van de Bond van orkestdirigenten en Instructeurs.

Zijn muzikale opleiding heeft hij genoten mede op het Conservatorium Rotterdam. Roel is onder meer dirigent geweest bij Laurentius Voorschoten, de Rijnmondband Schiedam en Wilhelmina Sleeuwijk.

Xander van der Ploeg

Xander is bij MCC de slagwerk instructeur. Hij is een autoriteit in het zogenaamde Basler Trommelen en Rudimental Drumming. In het verleden was hij slagwerkinstructeur bij o.a. DVS Katwijk en Floraband Rijnsburg, daarnaast richtte hij Trommelgroep West-Nederland op, waar hij nu nog steeds instructeur is.

Naast het traditionele trommelen is Xander als slagwerker actief geweest bij Brass Band Schoonhoven A, en is hij momenteel ook dirigent bij Showband ’75 Leidschendam en DSS Aarlanderveen.

Roxi Jasper

Roxi is met recht een duizendpoot te noemen. Je kunt bij haar terecht om lessen te volgen in: Piano, Keyboard, Gitaar, Ukelele, Zang, Trompet, Bugel, Trombone. Zij heeft gespeeld en gezongen in de band van Mathilde Santing, speelde Rosie in de musical 'Cabaret' van Joop v/d Ende in Theater Carré, Amsterdam. (Trompet, zang & dans).

Ze trad met JazzFocus Bigband nationaal en internationaal op, stond o.a. in Paradiso, het Bimhuis en op het North Sea Jazz Festival en won diverse prijzen. Roxi heeft meerdere conservatoria doorlopen, o.a. Alkmaar en Rotterdam.

Anton de Groot

Anton is reeds vanaf jongs af aan verbonden aan MCC en was 25 jaar lang de tambour-maître van de A-band. Sinds een aantal jaar richt hij zich volledig op het geven van exercitie- en showlessen. Samen met de showcommissie heeft hij al heel wat figuren en bewegingen bedacht. Van 2009 tot 2016 zat Anton in het bestuur van MCC.

Daarnaast heeft Anton een eigen bedrijf, VMS de Groot Audiovisuele Verzorging, en zorgt hij met regelmaat voor de aankleding, het uitlichten en de geluidsvoorzieningen van MCC-evenementen.

Peter Vos

Peter wist al van jongs af aan dat hij wilde tamboeren. Na zijn start bij een andere vereniging werd hij in 1991 lid van Jong MCC en groeide hij door als volwaardig tamboer van de A-band. Zijn ambities zorgden er voor dat hij zich ging ontwikkelen tot instructeur. Peter geeft reeds 12 jaar les aan de tamboers van het Groot Gaesbeeker Gilde in Soest.

Binnen MCC geeft Peter de extra lessen aan de (beginnende) tamboers van de A-band op donderdagavond. Hij werkt hierbij nauw samen met Xander. Daarnaast is Peter voorzitter van de Muziek- en Showcommissie.


Belangrijkste informatie
  • Repetities: Op maandagavond tussen 20.00 - 22.30 uur
  • Basisopleiding: Op maandagavond tussen 18.30 - 20.30 uur
  • Waar: Muziekcentrum Schering & Inslag, Eemnesserweg 15a in Laren
  • Muziek: Populair, pop, evergreens, carnaval enz.
  • Contributie: € 240,-- per jaar / € 20,-- per maand
  • Informatie: secretariaat@mcclaren.nl