Basisopleiding A-band

Vanaf 13 jaar kun je starten met de basisopleiding voor de A-band. Deze opleiding wordt geheel afgestemd op je kennis en ervaring met muziek. Je krijgt exercitie en showlessen en je start met het instuderen van de A-band muziek. Kun je nog geen instrument bespelen, dan is dat je eerste doel!

Kom je vanuit de muziekopleiding van Jong MCC of heb ergens anders al een muziekinstrument leren bespelen, dan loop je al snel mee met de straatoptredens.

Bij de A-band kun je kiezen uit trompet, trombone, hoorn, tuba, sousafoon, overslag, snare en bekkens.

Showinstructie

Tambourlessen

De A-band

De A-band bestaat uit leden van 15 jaar en ouder. Per jaar verzorgen zij ongeveer 25 optredens bij verschillende evenementen. Het repertoire bestaat uit populaire en herkenbare muziek in een juiste mix voor jong en oud. Tijdens optochten worden straatshows gelopen en binnenkort wordt gestart met een nieuwe taptoeshow.

De combinatie van een breed repertoire, een afwisselende show, en een perfecte uitstraling, maakt Drum- & Showband MCC tot een publiekstrekker. Zowel de show als de muziek wordt, in samenwerking met de leden, zelf geschreven en ontwikkeld. Hierdoor heeft het repertoire een eigentijdse en frisse uitstraling.

De A-band oefent op maandagavond in het Muziekcentrum Schering & Inslag. Voor showrepetities maakt de band gebruik van velden bij de Hockey Club LHMC en bij voetbalvereniging SV laren.

Vacatures

De A-band is op zoek naar versterking bij de blaassectie. Speel je hoorn, schuiftrombone of trompet, of wil je dat graag leren, kom dan op maandagavond vrijblijvend een kijkje nemen!

Uiteraard ben je ook welkom om één van de andere instrumenten bij ons te komen spelen.

Belangrijkste informatie
  • Repetities: Op maandagavond tussen 20.00 - 22.30 uur
  • Basisopleiding: Op maandagavond tussen 18.30 - 20.30 uur
  • Waar: Muziekcentrum Schering & Inslag, Eemnesserweg 15a in Laren
  • Muziek: Populair, pop, evergreens, carnaval enz.
  • Activiteiten: Themafeesten, Zomer BBQ, Kerstdiner, Oude Papier Actie
  • Contributie: € 240,-- per jaar / € 20,-- per maand
  • Informatie: secretariaat@mcclaren.nl
Showwedstrijd Assen