Basisopleiding A-band

Vanaf 13 jaar kun je starten met de basisopleiding voor de A-band. Deze opleiding wordt geheel afgestemd op je kennis en ervaring met muziek. Je krijgt exercitie en showlessen en je start met het instuderen van de A-band muziek. Kun je nog geen instrument bespelen, dan is dat je eerste doel!

Kom je vanuit de muziekopleiding van Jong MCC of heb ergens anders al een muziekinstrument leren bespelen, dan loop je al snel mee met de straatoptredens.

Bij de A-band kun je kiezen uit trompet, trombone, hoorn, saxofoon, bariton, sousafoon, base drum, snare en symbals.

De A-band

De A-band bestaat uit leden van 15 jaar en ouder. Per jaar verzorgen zij ongeveer 25 optredens bij verschillende evenementen. Het repertoire bestaat uit populaire en herkenbare muziek in een juiste mix voor jong en oud. Tijdens optochten worden straatshows gelopen en binnenkort wordt gestart met een nieuwe taptoeshow.

De combinatie van een breed repertoire, een afwisselende show, en een perfecte uitstraling, maakt Drum- & Showband MCC tot een publiekstrekker. Zowel de show als de muziek wordt, in samenwerking met de leden, zelf geschreven en ontwikkeld. Hierdoor heeft het repertoire een eigentijdse en frisse uitstraling.

De A-band oefent op maandagavond in het Muziekcentrum Schering & Inslag. Voor showrepetities maakt de band gebruik van binnen- of buitenlocaties elders.

Instructieteam
Roel van Raaij

Roel is de dirigent van de A-Band van Drum- & Showband MCC Laren. In het dagelijks leven is Roel Senior beleidsmedewerker Ministerie LNV en voorzitter van de Bond van orkestdirigenten en Instructeurs.

Zijn muzikale opleiding heeft hij genoten mede op het Conservatorium Rotterdam. Roel is onder meer dirigent geweest bij Laurentius Voorschoten, de Rijnmondband Schiedam en Wilhelmina Sleeuwijk.

Xander van der Ploeg

Xander is bij MCC de slagwerk instructeur. Hij is een autoriteit in het zogenaamde Basler Trommelen en Rudimental Drumming. In het verleden was hij slagwerkinstructeur bij o.a. DVS Katwijk en Floraband Rijnsburg, daarnaast richtte hij Trommelgroep West-Nederland op, waar hij nu nog steeds instructeur is.

Naast het traditionele trommelen is Xander als slagwerker actief geweest bij Brass Band Schoonhoven A, en is hij momenteel ook dirigent bij Showband ’75 Leidschendam en DSS Aarlanderveen.

Peter Bus

Peter is zelf jaren spelend lid geweest bij MCC en weet als geen ander op welke wijze de trombone het beste onderdeel uitmaakt van een orkest. Naast MCC is hij verbonden aan diverse party bands o.a. de StreetBeats.

Hij is ook componeur en arrangeur van diverse nummers waarmee de A-band veel succes behaald bij het publiek tijdens de optredens. Hij geeft nu les aan het "zware werk" van de koperblazers.

Anton de Groot

Anton is ook reeds vanaf jongs af aan verbonden aan MCC en was 25 jaar lang de tambour-maître van de A-band. Sinds een aantal jaar richt hij zich volledig op het geven van exercitie- en showlessen. Samen met de showcommissie heeft hij al heel wat figuren en bewegingen bedacht.

Daarnaast heeft Anton een eigen bedrijf VMS Audiovisuele Verzorging en zorgt met regelmaat voor de aankleding en het uitlichten van de MCC evenementen.

Tijdelijk aangevuld met
Anno Appelo

Anno begon zijn muzikale carrière als slagwerker. Op het Rotterdams Conservatorium studeerde hij Slagwerk en HaFaBra directie. Hij is als slagwerker onder andere werkzaam geweest bij het Nederlands Balletorkest en het Philharmonisch orkest.

Anno is de vaste dirigent van de Rijnmondband uit Schiedam en examinator bij landelijke slagwerkexamens.

Ook is hij werkzaam in de Brassband wereld en wel bij Altena Brassband uit Andel en brassband oefening en uitspanning uit Wijk en Aalburg, de top van Nederland.

Martijn Appelo

Martijn is afgestudeerd aan de conservatoria van Rotterdam en Keulen. Als bijvakken heeft hij orkestdirectie en educatie gevolgd.

Sinds 10 jaar is Martijn als koperdocent aan diverse muziekscholen verbonden en is als hoornist actief in onder andere het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en de Marinierskapel der Koninklijke Nederlandse Marine.

Roxy Jasper

Roxi is met recht een duizendpoot te noemen. Je kunt bij haar terecht om lessen te volgen in: Piano, Keyboard, Gitaar, Ukelele, Zang, Trompet, Bugel, Trombone. Zij heeft gespeeld en gezongen in de band van Mathilde Santing, speelde Rosie in de musical 'Cabaret' van Joop v/d Ende in Theater Carré, Amsterdam. (Trompet, zang & dans).

Ze trad met JazzFocus Bigband nationaal en internationaal op, stond o.a. in Paradiso, het Bimhuis en op het North Sea Jazz Festival en won diverse prijzen. Roxi heeft meerdere conservatoria doorlopen, o.a. Alkmaar en Rotterdam.

Join the Band!

De A-band is op zoek naar versterking bij de blaassectie. Speel je saxofoon, hoorn, schuiftrombone, trompet of cymbals, of wil je dat graag leren, kom dan op maandagavond vrijblijvend een kijkje nemen! We maken graag kennis met je.

Uiteraard ben je ook welkom om één van de andere instrumenten bij ons te komen spelen.

Kijk op onze wervingspagina: Join the Band, durf jij?

Belangrijkste informatie
  • Repetities: Op maandagavond tussen 20.00 - 22.30 uur
  • Basisopleiding: Op maandagavond tussen 18.30 - 20.30 uur
  • Waar: Muziekcentrum Schering & Inslag, Eemnesserweg 15a in Laren
  • Muziek: Populair, pop, evergreens, carnaval enz.
  • Contributie: € 240,-- per jaar / € 20,-- per maand
  • Informatie: secretariaat@mcclaren.nl