In mei hebben we al publiekelijk gevierd, met de jubileumtaptoe en de muziekmiddag, dat we 85 jaar bestaan. De leden van de A-band hebben die avond een nieuw uniform cadeau gekregen. Nou ja gekregen, we mogen het met trots dragen tijdens de optredens. We hebben zelf ook hard mee gewerkt om het benodigde geld op tafel te krijgen. Er zijn diverse acties verzonnen en georganiseerd om de portemonnees van familie, vrienden en niets vermoedend publiek leeg te schudden.

Maandag was MCC eindelijk echt jarig. Op 17 oktober was het officieel 85 jaar geleden dat de Mondorgel Club Crescendo werd opgericht door Broeder Sebastianus. Alhoewel Broeder Philibertus zich pas drie jaar later aansloot bij MCC, wordt hij toch algemeen beschouwd als vader van de vereniging. Velen kennen hem nog persoonlijk. De generatie die zijn naam alleen in verhalen van ouders of oud-leden heeft horen vallen begint groter te worden binnen de vereniging. Maar dat neemt niet weg dat deze kleine grote man nog altijd in het gedachtengoed van MCC voortleeft.

1949-5-15-concours-laren-op-de-speelplaats-bij-de-aloysius-school-14-1024x625
MCC tijdens het concours in Laren op 15 mei 1949 op het schoolplein voor het verenigingsgebouw Schering & Inslag.

MCC Next houdt onze geschiedenis actief in ere. Zij spelen de nummers van weleer onder leiding van Cees Bus. Tenminste de muziek vanaf het moment dat de vereniging is afgestapt van de mondorgels. De laatste die dit instrument nog met enige regelmaat bespeelt is oud MCCer Wiet van Kesteren. Afgelopen zondag heeft ook hij afscheid genomen van zijn mondharmonica. De door hem opgerichte Dans & Swingband had een mooi afscheidsconcert voor hem georganiseerd waarbij ook MCC Next als verrassing voor hem kwam spelen.

scan10236-1980-duitsland-1024x750
Wiet van Kesteren met een dubbelrol als schuifspelende tambour-maître bij een optreden in Duitsland in 1980
img_0743-1024x683
MCC Next brengt een serenade aan Wiet en Hennie van Kesteren

Met een klein beetje terughoudendheid is MCC Next ontstaan uit de OudLedenBand, samengesteld ten behoeve van het 75 jarig jubileum van MCC. Het is leuk om te zien hoeveel succes de band nu heeft. Next organiseert nu één keer per jaar in maart een vriendenconcert samen met een collega muziekvereniging.

Als je jarig bent wordt er getrakteerd. De visite bestond uit leden en instructeurs van Jong MCC en de A-band. Onze nieuwe secretaris Miranda Vos had heerlijke tompouce besteld met ons mooie logo er op. Een klein beetje feest dus, zonder toespraken, zonder poespas. Het echte verjaardagsfeest is zaterdag. Met een live band en het thema “Top MCC”. Ben benieuwd welk nummer van MCC op 1 staat.

85-jaar-gebak1

MCC een springlevende 85-jarige
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.