Wat heeft er ooit voor gezorgd dat je lid werd?

"Dat heb ik zelf gedaan. Ik kwam als klein jongetje MCC tegen in het dorp. Daar wilde ik deel van uitmaken. Even mijn ouders ompraten en broeder Philibertus kon met mij aan de gang."

Hoe zag je carrière er tot nu toe uit bij MCC?

"Ik ben op mijn 14e begonnen als tamboer. Ik kreeg toen les van broeder Philibertus. Na korte tijd ben ik pauk gaan spelen. Die hadden we in die tijd nog. Vanaf mijn 16e jaar mocht ik bij de A Band. Ik heb toen jachthoorn leren spelen van Wiet van Kesteren. Met MCC heb ik erg leuke optredens gehad waar ik fijne herinneringen aan heb. Toch wilde ik na enkele jaren weer wat anders en ben toen overgegaan naar een andere vereniging. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na een aantal jaren ben ik opnieuw begonnen bij MCC, zowel bij de A Band als bij MCC-next. Als ik met de opening van de kermis mijn laatste optreden beleef, heb ik 48 jaar muziek gemaakt."

Aan welk optreden heb je de leukste herinneringen?

"De leukste optredens staan nog vers in mijn geheugen gegrift, zoals onze deelname aan de Easter Parade in London. Een goed georganiseerde parade met veel publiek. Erg leuk om in zo’n wereldstad te spelen.

Maar ook de diverse optredens tijden het jubileum van de Freiwillige Feuerwehr in Klein-Umstadt. Een enorm feest in een piepklein dorpje in Duitsland. Naast ons gewone programma deden we hier ook de boerenshow in boerenkiel en op klompen. Ik hoef niet uit te leggen dat de klompen een hels kabaal maakten op het podium in de feesttent. Ik heb ook nog nooit zo’n enthousiaste menigte feestgangers gezien. Op de eerste plaats staat natuurlijk het behalen van de tweede plaats van de wereld op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade".

Hoe beleef je dit laatste seizoen?

"Het laatste seizoen is voor mij wat chaotisch. Maar dat komt vooral omdat ik zoveel andere activiteiten heb die vaak samenvallen met de activiteiten van MCC, een lastige agenda dus. Het optreden in het Singer Theater was super. Het was echt anders dan eerdere optredens in het Singer Theater en ik heb daar echt van genoten."

Wat ga je vanaf september op maandagavond doen?

"Er zijn nog niet echt plannen voor de maandagavond. Ik beleef veel plezier aan een aantal hobby’s. Ik verwacht daar vanaf september ook meer tijd aan te gaan besteden. En dat geldt ook voor de donderdagavond, waarop ik bij MCC Next repeteer. MCC Next is best leuk en ik heb sterk getwijfeld of ik daar ook zou gaan stoppen. Er zijn enkele zaken die mij tegenhouden. Misschien was ik bij MCC Next gebleven als er het hele jaar door werd gerepeteerd, twee keer per maand. De nieuwe dirigent Wouter van Luttervelt vind ik wel een verbetering. Wouter heeft een geheel eigen wijze van dirigeren en benadert leden op een wat andere wijze. Er lijkt meer rust te zijn."

Welke uitdaging wil je nog eens aangaan als je straks meer tijd hebt?

"Uitdagingen denk ik niet echt over na. Afgelopen zomer was ik met Sonja en mijn jongste broer en zijn vrouw in het Fjordengebied in Noorwegen. Daar hebben we enkele zware wandelingen in de bergen gemaakt. Dat soort uitdagingen heeft wel mijn voorkeur. Een prachtige omgeving en dan een beetje de grenzen opzoeken van wat je kunt. Wat we nu nog kunnen zal over 10 jaar als ik 72 jaar ben waarschijnlijk niet meer lukken."

"Het zou leuk zijn als MCC ook een stukje Kerst repertoire zou hebben. Gewoon een paar simpele nummertjes die je dan tijdens Lichtjes weekend of tijdens andere activiteiten in de Kersttijd ten gehore kan brengen."