Het begint dit jaar vroeg, het Sinterklaasfeest. Op 12 november kwam de Sint en zijn Pieten aan in Maassluis. Daar heb ik niet veel van gezien. Wij waren na een aantal jaar afwezigheid weer van de partij bij de Sinterklaasintocht in Amstelveen. Daar komt Sinterklaas als eerste naar toe nadat hij voet aan wal heeft gezet in Nederland. Het is een lange intocht maar wel altijd tot in de puntjes geregeld.

Voor een drietal leden was het een spannende tijd. Onze twee aspirantleden mochten dit jaar voor het eerst met de A-band mee met een optreden buiten het veilige eigen dorp. Ergens naar toe waar ze de omstandigheden niet kennen en waar ze niet weten wat er allemaal gaat gebeuren. Een klein beetje zenuwachtig waren ze wel. Zonder enige wanklank hebben ze hun beste beentje voor gezet en alles mee gelopen en mee gespeeld. De intocht in Laren volgende week wordt een eitje voor ze. Op naar een echt uniform en vaste deelname aan alle optredens.

Het eerste optreden van Miranda Vos als tambourmaitre van MCC
Het eerste optreden van Miranda Vos als tambourmaitre van MCC

De derde die de nacht er voor niet had geslapen is onze nieuwe tambourmaitre Miranda Vos. Hier had ze al heel lang naar uit gekeken. En ja als het moment daar is denk je toch heel even “kan ik nog terug?”. Maar nee, ze heeft onder begeleiding van Anton de tambourmaitre stok heel waardig van hem overgenomen. Miranda heeft vanaf het eerste moment resoluut de pas er in gezet en alles uitgevoerd wat Anton haar heeft geleerd. Ze had helaas niet veel uitzicht met dat uiterst langzaam rijdende busje voor haar. Daardoor moesten wij de hele tocht met kleuterpasjes lopen. Nergens konden we even lekker voluit lopen. En neem van mij aan, dat is behoorlijk slopend. De groepen achter in de optocht hebben heel veel stil moeten staan. Dat is dan een klein verbeterpuntje voor de organisatie.

Het was langs de route gezellig druk. Heel veel enthousiaste kinderen en ouders. Ze hebben ook van alles te zien want er doen naast MCC ook nog drie Pietenbands mee, zo’n 150 Pieten die van allerlei kapriolen uithalen, en natuurlijk Sinterklaas op z’n paard begeleid door echte lakeien.

Kortom Amstelveen het was gezellig en wie weet tot volgend jaar!

Een veel besproken feest
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.