Het is lastig om als nieuwkomer of herintreder een plekje te veroveren op de lijst van deelnemers aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Helaas zal MCC in 2017 niet mee doen aan het WMC. De organisatie heeft door de vele inschrijvingen besloten om de korpsen uit de basisklasse toch niet te laten deelnemen aan de showwedstrijden.

Heel begrijpelijk wil de organisatie het liefst allemaal top bands presenteren in het Parkstad Limburg Stadion van Kerkrade. Net als bijvoorbeeld bij sportwedstrijden moet je eerst laten zien wat je waard bent alvorens je naar het WK mag. Precies hetgeen MCC dus moet gaan doen deze aankomende vier jaar. Showbands die goed scoren op wedstrijden worden vaker gevraagd door organisaties van taptoes en andere evenementen. Hoe zichtbaarder je bent als band, hoe meer kans je maakt op een plekje bij het WMC.

Het leverde in ieder geval een pittige discussie op tijdens de vergadering van onze muziek- en showcommissie. Wat gaan we doen. Wat moet er beter, anders, leuker enz.. In ieder geval worden een aantal onderdelen van de show vereenvoudigd zodat het duidelijker wordt voor de leden en daardoor ook beter uitvoerbaar. We hebben inmiddels gezien dat de showkorpsen het zichzelf helemaal niet zo moeilijk maken. Gewoon stil staan op moeilijke muziekmomenten, de helft van het veld gebruiken zodat iedereen elkaar goed kan horen en een rustmoment voor de blazers inlassen door slagwerkstukken of dansjes. Moet lukken.

De twee intochten van Sinterklaas hebben ons weer laten zien dat kleine showelementen in het straatrepertoire niet alleen leuk zijn voor het publiek, maar ook voor de leden zelf. De nu uitgevoerde oprolcounter is ooit bedacht toen we op zoek waren naar figuren voor de straatshow in Lady Ga Ga. Die straatshow is uitgegroeid tot een complete show waardoor hij lastig uitvoerbaar en te onderhouden is. Eenvoud is de kracht. Door het continu uitvoeren van korte andere bewegingen dan recht vooruit lopen blijf je alert tijdens een optocht. Je krijgt response van het publiek en als vanzelf sta je dan “rechter achter je stropdas” en voer je de exercitie ook beter uit. Zoals onze oud voorzitter Bert Noij altijd zei: “Actie geeft Reactie!”.

Sinterklaasintocht Laren
De oprolcounter tussen het publiek in Laren

De Kerstperiode is een periode van bezinning. Wie weet wat voor mooie ideeën in deze tijd naar boven komen borrelen die we kunnen verwerken in onze optredens.

Een nieuwe stip
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.