Postbus 539, 1250 AM Laren - email: prl@mcclaren.nl
Drum- & Showband MCC - Laren
A-band Jong MCC MCC Next Sustento Uniform Het Verleden Gastenboek Papier Recycling Laren
Ophaaldata 3e dinsdag vanaf 19.00 uur 2014 2015 21 januari 20 januari 18 februari 17 februari 18 maart 17 maart 15 april 21 april 20 mei 19 mei 17 juni 16 juni 15 juli 21 juli 19 augustus 18 augustus 16 september 15 september 21 oktober 20 oktober 18 november 17 november 16 december 15 december
Drum- en Showband MCC Laren is ongeveer in 1982 begonnen met oud papier in te zamelen in Laren. In 1989 moest de vereniging stoppen met deze actie. De krantenmarkt was dusdanig in elkaar was gezakt dat we geld moesten betalen om het oud papier te mogen storten. Dit was uiteraard niet de bedoeling. In1990, kwam het GAD met de oplossing van een garantieprijs per kilo. Er werden contracten opgesteld en vastgelegd in welke wijken papier mocht worden opgehaald. Toen zijn we weer begonnen en we doen het nog steeds. Inmiddels is de organisatie over gegaan in handen van de COPOG, zij coördineren het inzamelen van oud papier voor het GAD. De oude manier van ophalen Voorheen werd het oud papier in drie vrachtwagens gestapeld. Hiervoor hadden we per vrachtwagen minimaal 5 lopers en stapelaars nodig. Al het papier moest in de vrachtwagen getild worden en daarna nog eens netjes opgestapeld anders ging er niet genoeg mee. Enige jaren later werden kraakwagen ingezet. Dit was reeds een hele verbetering. We hoefden het oude papier alleen maar achter in te gooien. Tevens werd het wagenpark uitgebreid van drie naar vier, en per wagen nog maar drie helpers. De nieuwe manier van ophalen  Vanaf februari 2007 heeft het GAD een nieuwe werkwijze in onze regio ingevoerd. Het ophalen van oud papier middels de blauwe kliko's. De verenigingen mogen gelukkig nog steeds het oud papier op halen. Vanaf de invoering is het verboden om oud papier in de grijze kliko te doen. Hierdoor wordt er nog meer papier gescheiden uit het restafval.   Doordat de manier van ophalen makkelijker wordt en waarschijnlijk de hoeveelheid opgehaalde tonnen per maand omhoog gaat, gaat de garantieprijs naar beneden. Dat betekent meer papier ophalen dan we gewend zijn om hetzelfde of eventueel meer te verdienen. We moeten minimaal 8,5 ton per maand meer ophalen om de opbrengst voor de vereniging gelijk te houden.   In oktober 2008 is het dan eindelijk zover. MCC gaat rijden met 6 auto's en moet dus iedere maanden 12 vrijwilligers leveren. Vanwege de verhuizing van De Hoeve, ook een vervent krantenhaler, naar de Gooiergrachtbuurt, worden ook de wijken anders ingedeeld. De Gemeente Laren en het GAD vinden dat de bewoners van De Hoeve papier moeten blijven inzamelen.  De hoeve krijgt een stuk van onze oude wijk en wij gaan hun wijk ophalen. MCC haalt papier op via het Kliko-systeem en De Hoeve middels het legen van mandjes. Begin oktober hebben de vrijwilligers van MCC een avond les gehad in het legen van de kliko's in Bussum op het terrein van het GAD.   Dinsdag 21 oktober hebben de vrijwilligers van MCC voor het eerst de oude kranten opgehaald middels de blauwe kliko's. Er was reeds voorspeld dat na een aantal maanden het gemiddeld aantal tonnen oud papier uit onze wijk verhoogd zou zijn van 22 naar 35 ton. Daarom werden er ook meteen 2 auto's meer ingezet. Deze eerste ophaalavond was al een succes te noemen. De maand oktober sluit af met ruim 37 ton! Het record is meteen verbroken!
Share |
GAD-app  Download de gratis GAD-app wordt herinnerd aan het aanbieden van uw afval, bekijk de afvalinzamelingskalender voor uw adres op te vragen, vind brenglocaties in uw buurt en neem snel contact op met de GAD.  Pushbericht als herinnering aanbieden afval Bij de mogelijkheid om een herinnering voor het aanbieden van uw afval ontvangt u op het door uw gewenste tijdstip een pushbericht voor het soort afval dat u aan kunt bieden.  Gratis beschikbaar De app is ontwikkeld voor Androidtoestellen en iPhone en gratis beschikbaar in de Appstore en via Google Play. Vul in het zoekveld GAD-app in en u kunt het installeren.  Scan de QR-codes hieronder om direct naar de juiste Appstore te gaan.
Aantal kilo’s van oktober moeten nog toegevoegd worden
IOS-app
Android-app